Tudi Kamničanke že na zaključnem turnirju Mevze

Odbojkarice Calcit Volleyja so v 13. krogu srednjeevropske lige doma premagale Kaštelo s 3:1 (13, 24, -21, 17). Že v ponedeljek bodo Kamničanke v 12. krogu 1A. DOL gostile Formis, v četrtek, 30. januarja, pa jih čaka še tekme trinajstega kroga domačega prvenstva, ko bo v goste prišel ŠIP Šempeter.

Kaštelanke so v prvi medsebojni tekmi doma premagale Kamničanke in jih tudi s tem porazom nekoliko oddaljile od zaključnega turnirja, zato je bil motiv domače ekipe na predzadnji tekmi rednega dela srednjeevropske lige še toliko večji. Z zmago s 3:0 ali 3:1 bi si namreč že pred gostovanjem v Zagrebu zagotovile nastop na zaključnem turnirju, ki bo 8. in 9. februarja v Novi Gorici.

Domače odbojkarice so, čeprav so igrale brez obolele kapetanke Olivere Brulec Kostić, v uvodni niz krenili nadvse odločno, z Evo Zatković na mestu korektorice, prvič v letošnji sezoni pa je tekmo začela Nina Kotnik, saj je manjkala tudi Polona Marušič. Povratnica v kamniški dres, Eva Pogačar, sicer ni začela tekme, zato pa je Špela Marušič dobro razigrala soigralke, ki so po točki Zatkovićeve, gostjam pobegnile za sedem točk (10:3). Veliko zaslug za visoko vodstvo je imela s svojimi servisi tudi Tina Kaker, še več preglavic pa je gostujočim sprejemalkam povzročila Kotnikova, tudi z dvema asoma, na semaforju pa je bilo že neulovljivih 16:6. Z zbrano igro so izkoristile drugo zaključno žogo, uspešna je bila Manja Jerala, ob koncu niza je zaigrala tudi Pogačarjeva.

Tina Kaker.

Začetek drugega niza je bil bolj izenačen. Kaštelanke so popravile svoj sprejem, bolj nevarne so bile tudi v napadu, vendar so domači ekipi lahko sledile le do sedme točke, Na servis Ane Marije Vovk, ki je bila pred tem učinkovita tudi v napadu, so jim z blokom Kakerjeve, Kamničanke pobegnile za pet točke (13:8). S prednostjo petih točk (22:17) so domače odbojkarice tudi vstopile v končnico niza (22:17), toda na Nine Stanović so gostje izid s petimi zaporednimi točkami izenačile (22:22). Serijo njihovih točk je »razbila« šele Zatkovićeva, z asom pa je Katja Mihevc svoji ekipi priigrala dve zaključni žogi za vodstvo z 2:0 v nizih. Obe so gostje ubranile, zato pa je z dvema zaporednima točkama Kamničankam zmago tudi v drugem nizu zagotovila Kotnikova.

Kaštelanke so tudi v tretjem nizu, podobno kot v drugem, nadaljevale z dobro igro na sprejemu, temu primerno so bile nevarnejše tudi v napadu in po točki Stanovićeve so domačinkam prvič na tekmi pobegnile za dve točki (14:12). Domači trener Gregor Rozman je posegel po polminutnem odmoru, na petnajsti točki pa sta bili ekipi že skupaj. Uspešna je bila Ana Marija Vovk. Toda pred vstopom v končnico je moral Rozman vzeti še en polminutni odmor, kajti po novem asu Stanovićeve so hrvaške odbojkarice spet pobegnile za dve točki (18:20), z napadom Elene Vukić pa do treh zaključnih žog za zmago v tretjem nizu. Z blokom Ivane Prkačin so izkoristile prvo.

Na servis Jelene Ninčević so gostje četrti niz začele z vodstvom 4:0, ki so ga po polminutnem odmoru domače odbojkarice izničile na šesti točki. Vendar njihovo veselje ni dolgo trajalo, kajti po asu Vučićeve so Kaštelanke prišle do treh točk prednosti (10:7). Toda tudi gostje niso dolgo uživale v prednosti, še več, z delnim izidom 7:1 so jim na servis Špele Marušič za tri točke pobegnile Kamničanke (14:11). Z odlično odigranim prvim tempom Kakerjeve in napadom Zatkovićeve, je bilo na semaforju 18:13 za domačo ekipo, ki visoke prednosti ni več zapravila. Uvrstitev na zaključni turnir je zagotovila Zatkovićeva.

Špela Marušič.

Gregor Rozman, trener Calcit Volleyja: »Zmagi ne bomo gledali v zobe, pomembno je, da smo se uvrstili na zaključni turnir. Prvi niz je bil dober, dobro smo stali v igri, nato sem skušal z nekaterimi menjavami in določene igralke pripeljati v tekmovalni ritem. Delno smo uspeli, delno ne, toda, kakšne velike ‘drame’ ne bi delal, kajti na koncu koncev smo le zmagali in čestitke ekipi za uvrstitev na zaključni turnir. V ponedeljek nas čaka že nova tekma, ki bo za nas prav tako pomembna, kajti v državnem prvenstvu se vse točke prenesejo naprej, zato moramo vse preostale tri tekme dobiti z maksimalnim možnim izidom.«

Zoran Grgantov, trener Kaštele: »V prvem nizu se nam je poznalo, da je bila za nami dolga pot, tako da so bile noge še težke. Potrebovali smo nekaj časa, da smo se navadili na dvorano, spet pa se je pokazalo, da v srednjeevropski ligi vse ekipe doma igrajo boljše. To velja tudi za nas, saj nam v gosteh še manjka več odločnosti. Vseeno sem bil z zadnjimi tremi nizi zadovoljen, boljši smo bili na servisi, popravili smo sprejem, tako da smo domačinkam nudili dostojen odpor.«

Calcit Volley – Kaštela   3:1 (13, 24, -21, 17)

Kamnik – Športna dvorana Kamnik, gledalcev , sodnika: Schirmabcher, Petsche (oba Avstrija).

Calcit Volley: Kotnik 9, Mihevc 7, Pogačar 2, Š. Marušič 1, Vovk 12, Zatković 24, Janežič (L), Charuk 6, Jerala 3, Kaker 8. Trener: Gregor Rozman.

Kaštela: Ninčević 2, Stanović 22, Prkačin 7, Vranković 3, Ljulj, Rimac 6, Legčević 2, Ćurak, Sudar (L), Matas (L), Parčina 1. Trener: Zoran Grgantov.

Avtor: Calcit Volley; Foto: Klemen Brumec

 

Tagi