Tudi fantje U13 Helios Suns postali državni prvaki!

Na zaključnem turnirju fantov do 13 let (2005 in mlajši), ki se je odvijal v Športni dvorani Domžale, so košarkarji Helios Suns ubranili lanski naslov in tako še drugič zapored postali državni prvaki. V finalu so Domžalčani s 73:57 ugnali Petrol Olimpijo. Jan Vide je bil izbran za najboljšega košarkarja zaključnega turnirja, Nace Pajnič pa je bil najboljši strelec, kot tudi najboljši skakalec turnirja.

V čudovitem vzdušju, ki so ga pripravili navijači vseh štirih ekip, je v Domžalah padel zastor nad sezono fantov do 13 let, veliki zmagovalci pa so v družbi Krke, Ljubljane in Petrol Olimpije postali mladi košarkarji Helios Suns. Ti so v polfinalu najprej brez večjih težav ugnali vrstnike Ljubljane (63:46), glavnino prednosti pa so si nabrali že v prvi četrtini, ki so jo Domžalčani dobili s 25:9. Z 29 točkami in 14 skoki je blestel Nace Pajnič, Jan Vide je dodal še 17 točk in 7 skokov.

V drugem polfinalu so Novomeščani začeli silovito in po prvih osmih minutah vodili z 12:4. Sledil je silovit povratek košarkarjev Olimpije, ki so drugo četrtino dobili z 21:1, nato pa do konca le še povečevali svojo prednost in zasluženo slavili s 64:31. V tekmi za 3. mesto so se Krkaši le zbrali in proti Ljubljani po treh četrtinah vodili že za 24, 40:16, na koncu pa se veselili zmage s 50:33 in prisluženih bronastih medalj.

Zlata je naša!

Finale pa je bila prava poslastica za vse prisotne v Športni dvorani Domžale. Obe ekipi, ki sta se pomerili že v finalu Mini pokala Spar, kjer so Ljubljančani slavili le za točko, sta bili odločeni, da sezono zaključita na vrhu. Malo proti pričakovanjem pa so finalni obračun bolje odprli gostje iz Ljubljane in po prvi četrtini vodili s 15:9. Na veselje večine gledalcev, čeprav so imeli tudi košarkarji Olimpije super podporo na tribunah, so v drugih osmih minutah mladi Domžalčani zaigrali bolje ter se do polčasa približali na vsega točko zaostanka (28:29). Nekaj taktičnega poigravanja na domači klopi pred začetkom drugih šestnajstih minut je obrodilo sadove in Sunsi so z odličnim prispevkom Jake Sazonova in Alexa Savića, ter konstantno učinkovitega Naceta Pajniča, pred zadnjo četrtino povedli s 55:42, kar je skoraj da morala biti dovolj visoka prednost za slavje v Domžalah. A se domači niso zadovoljili zgolj s tem, tako da so Jan Vide ter razigrana Žan Joger in Mark Pirman razliko še povečali, na koncu pa se zasluženo veselili zmage s 73:57 in osvojenega naslova državnih prvakov! Najbolj učinkovit je bil na domžalski strani tokrat Vide s 26 točkami in 5 skoki, 21 točk in 9 skokov pa je dodal še Nace Pajnič.

Jan Vide, MVP turnirja

Slednji je bil nagrajen za točkovno in skakalno najbolj učinkovitega košarkarja zaključnega turnirja, kapetan Jan Vide pa si je prislužil naziv najboljšega košarkarja turnirja. Oba sta se seveda uvrstila tudi v najboljšo peterko turnirja, ki jo ob njiju sestavljajo še Rok Zavolovšek (Ljubljana), Sergej Petkovič (Krka) in Luka Šmitran (Petrol Olimpija).

Aljaž Belingar, trener Helios Suns: “Najprej seveda čestitke fantom za zmago v finalu! Na zadnji tekmi sezone so pokazali svoj najboljši obraz in zasluženo slavili. Rad bi se zahvalil tudi vsem trenerjem, ki ob meni delajo s temi fanti, brez njih ta zgodba ne bi bila popolna. Velika zahvala gre tudi klubu in pa seveda staršem, ki so po svojih najboljših močeh pripomogli, da smo bili v Domžalah priča pravemu košarkarskemu prazniku. Čestitam tudi vsem ostalim ekipam za borbene predstave in lepo igro.”

Nace Pajnič, naj strelec in skakalec turnirja

Državni prvaki so postali Lan Bizilj, Amadej Čižman, Nik Flajs, Ožbej Gorjup, Žan Joger, Nik Kohek Narobe, Klemen Muha, Jaka in Nace Pajnič, Mark Pirman, Nik Prusnik, Klemen Pustotnik, Alex Savić, Jaka Sazonov, Jure Sok, Jan Vide in Lovro Volaj, pod vodstvom trenerjev Aljaža Belingarja, Tilna Hočevarja in Žige Božjaka.

Zaključni turnir za fante U13 (Domžale, 7. 4. 2018)

POLFINALE
Helios Suns A – Ljubljana 63:46 (25:9, 9:8, 13:9, 16:20)
Petrol Olimpija A – Krka beli 64:31 (4:12, 21:1, 18:8, 21:10)

ZA 3. MESTO
Ljubljana – Krka beli 33:50 (4:8, 8:18, 4:14, 17:10)

FINALE
Helios Suns A – Petrol Olimpija A 73:57 (9:15, 19:14, 27:13, 18:15)

Najboljši strelec: Nace Pajnič (Helios Suns) – 50 točk
Najboljši skakalec: Nace Pajnič (Helios Suns) – 23 skokov
MVP turnirja: Jan Vide (Helios Suns)

Avtor: KK Helios Suns; Foto: Gašper Papež

Tagi