Trzinčan Žan Podboršek evropski mladinski prvak v kickboxingu

Trzinčan Žan Podboršek in Mariborčanka Urška Gazvoda odlične predstave slovenske kadetske in mladinske reprezentance na evropskem prvenstvu za kadete in mladince, ki poteka v San Sebastianu v Španiji, kronala z naslovoma evropskih prvakov.

Kot prva se je na tatami podala Mariborčanka Urška Gazvoda, ki je v mladinskem finalu kategorije do 60 kg v light contactu s ponovno dominantno predstavo ugnala turško nasprotnico. Gazvoda, ki je tekom prvenstva iz kroga v krog kazala vse boljše predstave, je s tem naslovoma svetovne in evropske podprvakinje končno dodala še zlato evropsko krono.

Z izjemno predstavo je v mladinskem finalu kategorije do 63 kg v kick-lightu postregel tudi Trzinčan Žan Podboršek, ki je tam po soglasni sodniški odločitvi z naskokom ugnal Britanca Everilla, sicer najtrofejnejšega borca generacije in s tem poskrbel za eno večji presenečenj v današnjih finalnih obračunih.

Reprezentančni uspeh so danes s srebrnimi odličji v disciplini point-fighting kronali še Tyra Barada, Lara Vuzem Vajda in Nejc Korotaj.

»S tem pa slovenskih nastopov na tem evropskem prvenstvu še ni konec, saj se jutri po zlato podajata še Tadej Kolander v light-contactu in Aleša Bagari v kick-lightu. Na sporedu pa bo tudi težko pričakovan nastop naših reprezentantov v ekipnih obračunih«, pravijo v Kickboxing zvezi Slovenije.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije
Tagi