Trojka Gajića za polfinale Lige Nova KBM

Helios Sunsi so v drugi četrtfinalni tekmi proti Hopsom iz Polzele zaostajali kar 39 minut in 57 sekund, potem pa je udaril Nikola Gajić, zadel trojko za 80:78, in, z drugo zmago v seriji, Domžalčane popeljal v polfinale Lige Nova KBM. Tam jih čaka zmagovalec para Petrol Olimpija – Šenčur G.g.d., ki bosta, zaradi današnje zmage Gorenjcev, odločilno tekmo odigrala v torek.

Morda je bolj pravilno, če rečemo, da so Domžalčani vodili le 3 sekunde v celi tekmi, a se tisti zgornji stavek vseeno sliši bolj dramatično. Ampak ja, gostje iz Polzele so bili 35 minut boljši nasprotnik, večkrat so vodili tudi že s 13 točkami razlike (19:32, 39:52, 51:64). A so se Sunsi, čeprav so od sredine prve četrtine igrali brez kapetana Jureta Močnika, ki je poškodoval gleženj, nekako držali zraven, v zadnjih petih minutah, ko je igro zaradi petih osebnih napak zapustil Blaž Mahkovic, pa pripravili tudi nor preobrat!

Po zadetem prostem metu nekdanjega “barvarja” Sandija Čebularja za 64:74, pet minut pred koncem, so gostujoči navijači, ki so v lepem številu obiskali Domžale, verjetno že malce slavili in razmišljali o tretji tekmi. Potem pa sta najprej s trojkama udarila Nikola Gajić in Nejc Klavžar, gostje nato s črte prostih metov niso bili najbolj natančni, ko pa je Miroslav Pašajlić na začetku zadnje minute znižal na 77:78, je dvorana ponorela. Polzelani so nato zapravili napad, Sunsom pa je tako za odločitev zmagovalca ostalo zadnjih 15 sekund tekme. Aljaž Bratec se je zapodil v prodor, podal ven do Klavžarja, ta pa je podaljšal do osamljenega Gajića v desnem kotu. Met in… Žoga je šla skozi obroč! Sunsi so prvič na tekmi povedli, do konca pa so bile le še 3 sekunde! Met Hopsov po minuti odmora ni našel cilja in Domžalčani so se lahko veselili druge zmage (80:78) v četrtfinalni seriji, s tem pa tudi napredovanja v polfinale Lige Nova KBM!

Za tokratno zmago je Gajić 20 točkam dodal še 7 skokov, Mahkovic je dodal 15 točk in 6 podaj, še 13 točk je prispeval Pašajlić. Na drugi strani je z 28 točakmi blestel Simo Atanacković.

Dejan Jakara, trener Helios Sunsov: “Iz srca bi čestital fantom za zmago. Vedno smo ponavljali, da se nam enkrat mora vse skupaj povrnit, in vrnilo se nam je na najbolj pomembni tekmi sezone. Vedeli smo, da bodo Hopsi začeli čvrsto, trdo, a smo jim na to premehko odgovorili. Na koncu pa nam je, z nekaj športne sreče, ki smo jo med sezono marsikdaj pogrešali, uspelo priti do zmage in polfinala. Čestitke tudi Hopsom za odlično sezono, predvsem pa vse pohvale našim navijačem, ki so nas prišli bodrit v tako velikem številu.”

Boštjan Kuhar, trener Hopsov: “Čestitke Heliosu za zasluženo zmago.”

Domžalčani zdaj čakajo na nasprotnika v polfinalu; to bo ali Petrol Olimpija ali pa Šenčur Gorenjska gradbena družba, ki bosta odločilno tekmo odigrala v torek.

Liga Nova KBM, druga tekma četrtfinala (Domžale, 4. 5. 2019)

Helios Suns – Hopsi Polzela 80:78 (15:22, 19:22, 22:20, 24:14)

Helios Suns: Pašajlić 13, Gajić 20 (7 skokov), Klavžar 3, Fon 7, Bratec 2 (5 skokov), Oman, Tratnik 8, Močnik 4, Jogan, Mahkovic 15 (6 podaj), Besedić 8, Strel
Hopsi: Burgett 7 (8 skokov, 8 podaj), Benson 13 (7 skokov, 7 podaj), Steblovnik, Dragan 5, Rotar 3, Copot, Čebular 17, Borse, Godler, Atanacković 28, Vasilić 3, Jack 2

Avtor: Helios Suns; Foto: Gašper Papež

 

Tagi