Trinajsta zmaga Radomljanov v sezoni

Radomljani so minulo soboto gostovali v sončnem Ankaranu. Po remiju brez zadetkov pretekli konec tedna proti Zarici je vodilno moštvo lige gostom zabilo tri zadetke, kar je bilo dovolj za nove tri točke (1-3).

Radomljani so srečanje začeli bolj odločno in tudi narekovali ritem igri. Domači so do napadov prihajali večinoma po protinapadih, a si nobena ekipa ni uspela pripraviti konkretnih strelov. Ankarančani so igrali brez kaznovanih Luke Badžima in Robija Gajška, pri Radomljanih pa so manjkali Jakovljević, Gajić in Zukić. Za nameček je po le nekaj minutah igre zaradi poškodbe iz igre odšel tudi Kumer, nadomestil pa ga je Hlede.

Radomljani so prišli do vodstva v 66. minuti, ko je žogo v lastno mrežo preusmeril vratar Paal, devet minut kasneje pa je semafor kazal že 0-2. Po podaji z levega kota je z glavo zadel Kosec in dosegel svoj drugi zadetek v sezoni. Domači so nato nekoliko bolj pritisnili proti vratom Ivačiča, kar se jim je obrestovalo v 86. minuti, ko jim je rezervist Pletikos z zadetkom ulil nekaj upanja na preobrat. Vse dvome o zmagovalcu pa je v 89. minuti razrešil Primc, ki je z bližine žogo poslal za hrbet Paala. Tudi mladi vezist Kalcer Radomelj je dosegel svoj drugi zadetek v sezoni.

Naslednjo tekmo bodo Radomljani odigrali že v petek, ko bo v radomeljskem Športnem parku ob17h na sporedu tekma proti Farmtech Veržeju. Igralci v rumenem so avgusta so proti Veržejčanom v gosteh remizirali (2-2), oktobra pa so na domačem igrišču v knjižili minimalno zmago.

22. krog II. SNL
Ankaran – Kalcer Radomlje 1-3 (0-0)
Gledalcev: 100
Strelci: Pletikos 87.; Paal 66. (ag), Kosec 75., Primc 89.
Opominjana: Vekić, Reja, Vidaković; Cerar, Osmanaj, Lidjan, Jazbec.
Sodniki: Nejc Kajtazović (glavni sodnik), Rafael Ajdovec, Uroš Bensa (pomočnika).
Delegat: Andrej Kokolj.

Ankaran: Paal (K), Mate (Pletikos 69.), Lekić, Vidaković, Zlatić, Reja, Valenta, Zemljak (Šolaja 73.), Vekić (Ribič 77.), Vodeb, Elshani. Na klopi: Zaharić, Rodica, Blaznik, Mršič. Trener: Vlado Badžim.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Kumer (Hlede 6.), Jazbec, Lidjan, Kosec, Barukčič (K), Primc, Cerar, Zorc (Kovjenić 73.),Osmanaj, Stoiljković (Šipek 89.). Na klopi: Andrić, Zupanc, Marinšek, Avbelj. Trener: Dejan Djuranović.

Avtor: A.S.; Foto: NK Kalcer Radomlje
Tagi