Trije goli za nove tri točke

Članska ekipa ŽNK Radomlje se je tokrat odpravila v deževno Ajdovščino, kjer so odigrale tekmo osmega kroga SŽNL. Tudi drugi obračun proti Ajdovkam v sezoni so dobile s 3-0, uspešne pa so bile Albina Butković, Nika Udovič in Monika Boh.

Rumene so si že v uvodnih minutah pripravile dva zaključna strela, a Karmen Ulbin in Nika Udovič nista bili najbolj natančni. Terensko premoč so kronale po sedemindvajsetih minutah igre, ko je po predložku s kota Karmen Ulbin z desne strani z glavo zadela Albina Butković. Radomljanke so v prvem delu igre še nekajkrat zapretile, a so bile nenatančne, nekajkrat pa jim je slavje preprečila tudi nekdanja igralka Radomelj v vratih Ajdovščine Tara Komatar.

V drugem delu igre so rumene nekoliko bolj stopile na plin in v 52. minuti podvojile vodstvo, ko je po prodoru Zale Kuštrin po levi strani in podaji v sredino zadela Nika Udovič. Rumene so bile še nekajkrat blizu zadetku, tako sta Zala Kuštrin in Karmen Ulbin le za nekaj centimetrov zgrešili gol domačih. Piko na i je v 81. minuti postavila Monika Boh, ki je zadela še tretjič v sezoni.

V naslednjem krogu čaka Radomljanke obračun v Ankaranu, kjer se bodo v nedeljo, 4. novembra ob 14. uri pomerile proti tamkajšnji istoimenski ekipi.

8. krog Slovenske ženske nogometne lige, Športni center Police Ajdovščina

Ajdovščina – ŽNK Moje-lece.si Radomlje 0-3 (0-1)
Gledalcev: 30

Strelke: Butković 27., Udovič 52., Boh 81.
Opomini:
 Bratina, Udovič.
Sodnice: Tanja Subotić (glavna sodnica), Helena Buh, Slađana Jovičić (pomočnici).
Delegat: Borut Kopač.

Ajdovščina: Komatar (Bric 86.), Jerkič (Plut 58.), Ušaj (K), Velikonja, Ipavec (Wanek Perschl 66.), Čibukčić, Pavlin, Žvokelj (Uršič 72.), Bolčina, Capuder (Raspor 79.), Jesenko. Na klopi: Jesenko. Trener: Luka Kompara.
ŽNK Moje-lece.si Radomlje: J. Križaj, Boh, Klopčič, Udovič (Čagran 54.), I. Križaj, Butković (Jagarinec 71.), Kuštrin, Bratina (Florjančič 84.), Gadnik, Ulbin (K), Shaqiri. Trener: Gregor Mohar.

A.S.; Foto: T. Strgar

Tagi