Triglav še drugič boljši

Včeraj so bile odigrane še zadnje tri tekme v jesenskem delu prvenstva 2. SNL. Tekme bi sicer že morale biti odigrane pretekli konec tedna, a je imelo zadnjo besedo vreme. Radomljani so tako drugič v sezoni odigrali tekmo proti kranjskemu Triglavu, rezultat pa je bil identičen, kot na prvi tekmi v Kranju. Gorenjci so namreč srečanje dobili z 0-2.

Radomljani so tekmo začeli brez kapetana Barukčiča, ki se še ni otresel poškodbe, kapetanski trak pa je tudi tokrat nosil Denis Lidjan. Gostje so že takoj na začetku tekme začeli izvajati pritisk praktično po celotnem igrišču, kar je pripeljalo do vodilnega zadetka v 11. minuti srečanja. Takrat je Udovič dobil žogo na sredini in žogo prenesel na desno stran proti Jugovarju, ta pa s podajo takoj zaposlil vtekajočega Kuharja. Slednji je na desni strani v kazenskem prostoru takoj podal na drugo stran, kjer je Jurišić iz bližine potisnil žogo v nebranjeno mrežo.

Po prejetem zadetku so si Radomljani pripravili kar nekaj zrelih priložnosti za dosego zadetka, a je mreža Džafića mirovala. Dve minuti po zadetku je po predložku Jakovljevića z leve strani z glavo poskusil Osmanaj, a je meril v gostujočega vratarja. Na drugi strani je v naslednjem napadu po kotu z leve strani z glavo poskusil Gvardjančič, ki pa je meril preko vrat. Naslednjo lepo priložnost je imel Šipek, ki je sprejel žogo v kazenskem prostoru, strel pa je končal varno v naročju vratarja Triglava. Po novem predložku Jakovljevića z leve strani je do strela z glavo spet prišel Osmanaj, a je tokrat meril čez vrata.

Napadi Radomljanov niso pojenjali; tako sta bila nenatančna Lidjan in Osmanaj, prvi z glavo, drugi z nogo, najlepša priložnost pa se je rumenim ponudila v 29. minuti, ko je po hitrem protinapadu po levi strani Osmanaj dobil podajo v prostor in z leve strani podal žogo na oddaljeno vratnico. Tja je vtekel Stoiljković, ki pa je s petih metrov zadel vratnico.

V nadaljevanju igre so rumeni sicer narekovali tempo igre, a le do 55. minute, ko je sodnik Sagrković nekoliko prestrogo pokazal drugi rumeni karton Jurčeviću zaradi domnevnega udarca v obraz, ki ga je dobil Tilen Mlakar. To je bil nekako odločilen trenutek drugega polčasa, saj so potem Triglavani ob vodstvu in igralcu več nadzorovali potek igre. Naslednji strel na vrata je sledil šele v 61. minuti, ko je Bukara streljal visoko prek vrat.

Svoj trenutek pa je mladi napadalec Triglava dočakal deset minut kasneje, ko je po hitrem protinapadu dobil dolgo žogo v prostor po levem boku in zaključil s strelom v bližnji kot vrat Ivačiča. Ob tem so se razhudili navijači rumenih, saj naj bi bil Bukara v prepovedanem položaju, a je zastavica Cotiča ostala spuščena. Gostje so do konca tekme prišli še do treh strelov. Ljubijankić je streljal čez gol, Ivačič pa je Jugovarju ubranil dva poskusa. Še posebej se je radomeljski čuvaj mreže izkazal pri drugem poskusu, ko je Jugovar prišel praktično sam pred Ivačiča, a mu je ta strel ubranil.

16. krog 2. slovenske nogometne lige

Kalcer Radomlje – Triglav Kranj 0-2 (0-1)

Gledalcev: 200
Strelca: Jurišić 11., Bukara 71.
Opominjani: Osmanaj, Jurčević, Lidjan; Jurišić.
Izključitev: Jurčević 55. (drugi rumeni karton).
Sodniki: Asmir Sagrković (glavni sodnik), Tomaž Klančnik, Urban Cotič (pomočnika).
Delegat: Vladimir Vavpetič.

Kalcer Radomlje: Ivačič, Hlede (Zukić 78.), Jazbec, Jakovljević, Rems, Lidjan (K), Šipek (Primc 81.), Jurčević, Osmanaj, Zorc (Avbelj 66.), Stoiljković. Na klopi: Andrić, Ajdinović, Zupanc. Trener: Dejan Djuranović.

Triglav Kranj: Džafić, Guberac (Vidović 80.), Šturm (K), Udovič (Šmit 57.), Mlakar, Kuhar, Jugovar, Jurišić (Ljubijankić 77.), Gvardjančič, Bojić, Bukara. Na klopi: Blažević, Poplatnik, Ivanuša, Stokuča. Trener: Siniša Brkić.

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore; Video: domžalec.si
Tagi