Tri tekme, tri zmage in ravno toliko točk prednosti na lestvici

Članska ekipa ŽNK Radomlje je v tretjem krogu SŽNL zabeležila še tretjo zaporedno zmago, tudi tokrat pa niso prejele gola in so tako niz nepremaganosti naše vratarke podaljšale na 360 minut.

V 3. krogu SŽNL so v nedeljo 7.9.2014 ob 16.00 v Radomljah gostovale nogometašice Ankarana. Po dveh odigranih krogih sta imeli obe ekipi 100% izkupiček brez prejetega zadetka. Radomljanke so v dveh tekmah obakrat zmagale, medtem ko so Ankarančanke, potem ko so bile proste v 1. krogu, odigrale samo srečanje 2. kroga z Velesovim in bile na obali boljše s 3:0.

Domači strateg, Milomir Mandić je že pred tekmo opozarjal, da bo srečanje vse prej kot lahko, saj so ravno primorke uspele našim dekletom v spomladanskem delu odščipniti dve točki, ko se je srečanje 18. kroga SŽNL 2013/14 v Ankaranu končalo brez zadetkov.

Z izpeljavo protokola smo obeležili dneve Fair Playa in tako na primeren način izpostavili pozitivne športne vrednote. Uvod srečanja je bil razburljiv na obeh straneh, saj so si igralke obeh ekip priigrale nekaj pol priložnosti a bile ob zaključkih premalo natančne. Nato pa so počasi začela pobudo prevzemati naša dekleta, a resnejše priložnosti si niso priigrale. V 27. minuti je rumeni karton prejela Barbara Kralj, katera je le dve minuti za tem z odlično podajo zaposlila Nino Predanič, le-ta pa je s svojim četrtim letošnjim zadetkom poskrbela za vodstvo Radomljank. Do konca prvega dela so imela naša dekleta še dve lepi priložnosti za povišanje vodstva, a so bile pri zadnjih podajah premalo natančne in tako sta ekipi odšli na odmor z minimalnim vodstvom naših deklet.

Oglejte si fotogalerijo s srečanja (avtor: Aleš Zore)

V drugem polčasu je lepo število gledalcev, ponovno se jih je zbralo več kot 100, spremljalo nepovezano igro z malo priložnosti na obeh straneh, več pobude pa so imele Radomljanke, ki so prek Barbare Kralj zadele prečnik. V 70. minuti je Polono Gerjol v napadu zamenjala sveža Manja Rebolj, po njenem vstopu pa so Radomljanke postajale vse nevarnejše in že po devetih minutah povedle za dva zadetka. Svoj drugi zadetek v sezoni je v 79. minuti dosegla Monika Boh. Domači trener je v 85. minuti najprej zamenjal strelko prvega zadetka, Nino Predanič je v polju nadomestila Kaja Šarlah, v 89. minuti pa je igrišče ob zasluženem aplavzu gledalcev zapustila še Monika Boh, namesto katere je krstne minute v SŽNL odigrala novopečena Radomljanka, Manca Duščak. Rezultat srečanja se do zaključnega žvižga glavnega sodnika Amela Begiča ni spremenil in tako so Radomljanke vknjižile tretjo zmago v novi sezoni, domača obramba na čelu z vratarko Sonjo Čevnik pa zdetka ni prejela že kar zavidljivih 360 minut.

Trener Milomir Mandić navkljub zmagi ni ravno žarel od navdušenja: »Nismo blesteli, smo pa zadeli in zasluženo osvojili nove tri točke. Najbolj me skrbi igra vezne linije, ki ni bila na nivoju prejšnjih srečanj. Veseli pa kakovostna in brezhibna igra zadnje linije (Čagran, Breznik, Smukovič, Rojc) in vratarke Sonje Čevnik, ki na zadnjih štirih prvenstvenih obračunih ohranja svoja vrata nedotaknjena. Gostujoče igralke so nudile dostojen odpor in na trenutke so pokazale všečno igro. V 2. polčasu bi omenil prečnik Barbare Kralj in še nekaj neizkoriščenih priložnosti. Rezultat je realen pokazatelj moči in dogajanja na igrišču, gostujoči ekipi pa želim še veliko dobrih iger v nadaljevanju prvenstva.«

Rezultati srečanj 3. kroga SŽNL:
ŽNK Radomlje – ŽNK Ankaran Hrvatini 2:0 (1:0)
ŽNK Preša S. Gradec – Ajdovščina 12:0 (6:0)
ŽNK Jevnica – ŽNK Rudar Škale 0:6 (0:3)
ŽNK Teleing P. Beltinci – ŽNK Maribor 16:1 (6:0)
Velesovo – prost

Prihajajoči vikend sledi reprezentančni premor, tako za ekipo članic kot ekipo deklet U17, vsem našim reprezentantkam (Kralj, Predanič, Smukovič, Rebolj, Komatar, Šarlah, Jagarinec) pa želimo čim več uspeha na tekmah v kvalifikacijah. Naslednja srečanja bodo dekleta odigrala naslednji vikend, v soboto 20.9. in nedeljo 21.9.2014, obe ekipi pa se bosta pomerili z Velesovim.

Liga deklet U17 zahod, 3. krog:
Sobota, 20.9.2014 ob 11.00 v ŠP Radomlje: ŽNK RADOMLJE – VELESOVO

SŽNL, 4. krog:
Nedelja, 21.9.2014 ob 11.00 v NC Velesovo: VELESOVO – ŽNK RADOMLJE

Avtor: ŽNK Radomlje; Foto: Aleš Zore (ŽNK Radomlje)
Tagi