To še niste videli: Marjan Bolhar zdržal osupljiv prag električne stimulacije!

Odličen domžalski borec v kickboxingu Marjan Bolhar, ki je na nedavnem Svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojil bronasto medaljo in naziv najboljšega borca v kategoriji kick light, se kljub poškodbi kolena ne da.

Na tem prvenstvu mu je namreč sotekmovalec z nešportno potezo poškodoval koleno. Po napovedih zdravnikov, naj bi šel Marjan meseca marca pod nož, vendar Marjan sedaj išče mnoge načine, da bi saniral svoje koleno. Med drugim opravlja tudi trening z električno stimulacijo, pri katerem gre za krepitev mišic, kot bi resnično treniral. In kakšen prag elektro stimulatorja je prenesel Marjan? Za začetek lahko izdamo, da veliko večjega kot preostali vrhunski športniki!

Kot je za naš portal povedal Marjan Bolhar, je v tem tednu opravil že osem treningov. Med tem pa je opravil različne preglede poškodovanega kolena in hkrati tudi razne posege, ki bi mu izboljšali stanje kolena. Tako je bilo njegovo koleno deležno obravnave z laserjem, ki celi mikro poškodbe in povzroča hitrejšo regeneracijo mišičnega tkiva in ultrazvokom, ki je globinsko mikro masaža, ki blaži vnete mišice. Za hitrejše celjenje mišičnih vlaken in mišičnih legimentov, pa se je poslužil tudi prečne frikcije – tip masaže po dr. Cyriax, angleškemu zdravniku.

Na zadnjem treningu z električno stimulacijo kolena, pa so čisto po naključju preizkusili koliko bolečine zdrži Marjan. In rezultat je bil osupljiv. Nastavljen program je bil pliometrija. Marjan pa je zdržal celotno skalo Compeksovega stimulatorja, to je 999. Kot nam je zaupal Marjano trener Matej Cankar, športnika s tako visokim pragom še ni srečal. Običajno namreč zdržijo skalo pri 500.

Kako je Marjan zdržal takšen preizkus, pa si lahko pogledate  v video posnetku TUKAJ.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Matej Cankar; Video: Matej Cankar
Tagi