Težkoatletski klub Domžale pokalni zmagovalec Slovenije!

Ekipa TAK Domžale je z izvrstnimi nastopi dvigovalcev postala pokalni zmagovalec Slovenije v olimpijskem dviganju uteži!

V Kranju je v organizaciji domačega kluba X-Gym Kranj pod okriljem Zveze olimpijskega dviganja uteži Slovenije potekalo pokalno ekipno tekmovanje v olimpijskem dviganju uteži. Ekipna tekmovanja v olimpijskem dviganju uteži v Sloveniji potekajo kot ligaški del državnega prvenstva in kot pokalno tekmovanje, v slednjem se nastopa s tremi najboljšimi tekmovalci.

Za prvo ekipo TAK Domžale, ki je osvojila pokal so nastopili diplomirani kineziolog Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 128 kg, v sunku 153 kg (skupaj 328 sincalir točk) in je s tem postavil državne rekorde v kategoriji do 89 kg! Razume se, da je bil Anže tudi najboljši posameznik tekmovanja. Jernej Orešek je v potegu zmogel 116 kg, v sunku pa 130 kg (300 sinclair točk), Valentin Orešek pa v potegu 115 kg s čimer je že tretjič letos izboljšal osebni rekord v potegu, sunil je 133 kg (285 sinclair točk). Prva ekipa TAK Domžale je tako skupaj osvojila kar 914 točk, pred drugouvršečno KDU Olimpijo in Reebook CF Ljubljana. To je prva lovorika v pokalu za TAK Domžale po letu 2013!

Anže Kosmač – sunek.

Težkoatletski klub Domžale je sicer imel v gorenjski prestolnici kar 4 ekipe, za TAK Domžale so nastopili še: Tim Mušič, poteg: 90 kg, sunek 125 kg, Dominik Kozjek: poteg 90 kg, sunek 105 kg, Aleš Obrč (krstni nastop): poteg 60 kg, sunek: 80 kg, Primož Mravlje (krstni nastop): poteg 71 kg, sunek: 91 kg, Tim Kralj (krstni nastop): poteg 50 kg, sunek 70 kg. Nastopila pa je tudi ekipa kadetov, 15 letnikov v postavi Rok Orešek: poteg 62 kg, sunek 76 kg, Blaž Kozjek: poteg, 55 kg, sunek: 68 kg in Aleks Prašnikar: poteg 35 kg, sunek 55 kg. Prav vsi trije so izboljšali osebne rekorde v sunku.

Med dekleti je Petra Pavlič osvojila prvo mesto med posameznicami in postavila nove državne rekorde! V potegu je dvignila 73 kg, v sunku pa kar 92 kg!

TAK Domžale.

Predsednik Težkoatletskega kluba Domžale Ivan Peterca je po tekmi dejal sledeče: »Iskrene čestitke prav vsem tekmovalkam in tekmovalcem. Ekipa je že celo sezono garala, posebej težko je bilo spomladi in poleti, ko so zaradi gradbenih del v športni dvorani, dobesedno pljuvali prah, ki se je valil po utežarni. K sreči so sedaj razmere končno spet normalne. Prav vsi so trenirali po programu diplomiranega kineziologa Anžeta Kosmača, gre za težaške treninge, ki pa dajejo rezultate. Posebej je še spodbudno, da je v zadnjem času prišlo precej mladih, ki kažejo silno vnemo in se bodo kmalu lahko preizkusili na tekmovalnih odrih.«

Sezona pa še zdaleč ni končana, kaj kmalu se bo nadaljevalo ekipno državno prvenstvo, že konec meseca pa ekipa odpotuje na mednarodno tekmovanje v Sombor.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

 

Tagi