Terme Snovik in Menina planina del zimske zgodbe Smučarskega društva Krplje

Ta konec tedna so v Termah Snovik gostili ljubitelje teka na smučeh, ki so bili od 18. do 24. februarja del nepozabnih doživetij po planotah Slovenije. Teden teka na smučeh se je v organizaciji Smučarskega društva Krplje zaključil na Menini planini pod sloganom: Doživimo Menino planino na tekaških smučeh.

Po planotah Slovenije je vodeno  sedem dnevno popotovanje na tekaških smučeh, pot pa poteka po brezmejnih gozdovih in slikovitih planinah slovenskega sredogorja na nadmorski višini 1000 do 1400 metrov. Namen tovrstne avanture  je popularizacija teka na smučeh ter kako Slovenijo prikazati izven  urejenih in že vnaprej znanih poti. Skupna dolžina poti, ki so si jo zadali udeleženci je bila letos 330 kilometrov, od Jelovice na zahodnem delu,Bloške planote na jugu do Menine planine na severu.

Sobotno jutro je postreglo z oblačnim vremenom, pred Termami Snovik pa so se zbrali zimskih radosti željni popotniki iz osmih držav (Finske, ZDA, Češke, Mehike, Francije, Švedske, Norevške in Slovenije), ki jih je sprejel soorganizator in  predsednik Turističnega društva Tuhinjska dolina Ivan Hribar.

SD Krplje pred Termami Snovik.

30 članska ekipa se je nato odpravila na Menino planino, ki je ime dobila po menihih iz gornjegrajskega benediktinskega samostana, 20 kilometrov dolga in 10 kilometrov široka pa je kot odlična destinacija za klasični tek na smučeh in za take vrste popotnikov, ki želijo teči v lastnem  ritmu, obenem pa tudi opazovati naravne lepote, ki jih ponuja prelepa narava. 30 kilometersko tekaško progo so pripravili člani Turističnega društva Tuhinjska dolina.

Po končanem dnevu so se udeleženci okrepčali v Restavraciji Potočka v Termah Snovik, seveda pa v sklopu razvajanj nista manjkala savna in nočno kopanje v termalnem bazenu.

Vsi ljubitelji teka na smučeh vabljeni, da v teh dneh preizkusite tekaško progo, ki poteka od vasi Kostanj, po gozdni cesti na Kostavsko planino, po cesti nad sv. Vidom na Menino planino in nazaj v Kostanj.

Avtor: Terme Snovik d.o.o.; Foto: Terme Snovik d.o.o.

Komentarji uporabnikov
Tagi