Tekmovalci Konjeniškega centra Brdo pri Ihanu odlični na državnem prvenstvu v preskakovanju ovir

182 tekmovalcev iz vse Slovenije z več kot 200 najboljšimi tekmovalnimi konji je med 17. in 20. septembrom 2020, sodelovalo na hipodromu v Lipici, kje je potekalo državno prvenstvo v preskakovanju ovir 2020. Med njimi so bili tudi tekmovalci Konjeniškega centra Brdo pri Ihanu, kjer je njihova ekipa skupno zasedla 4. mesto, Aleš Štribl pa je med posamezniki zasedel odlično 3. mesto in na koncu visoko dvignil zasluženi pokal.

Lojze Ščap iz Konjeniškega centra Brdo pri Ihanu nam je povedal, da jih veseli uspeh njihovih tekmovalcev in da so rezultati odlična spodbuda za naprej. Ekipo so zastopali Aleš Štribl, Nuša Snapič in Irena Ščap, za tretje mesto pa jim je zmanjkala samo točka. Odličen nastop med posamezniki je uspel Alešu Štriblu, ki je s konjem Ghost (Duhec) osvojil 3. mesto. Za oba pa je bila prva tovrstna preizkušnja na velikih tekmovanjih.

Zelo dobro se je odrezala tudi mlada Vita Žerak Novak iz Šole jahanja Konjeniškega centra Brda pri Ihanu. Vita je pod mentorstvom Aleksandre Ščap uspešno prestala prvo tekmovanje na višini 80 cm in zasluženo prejela tri rozete.

Miha Ulčar; Foto: Konjeniški center Brdo pri Ihanu

Tagi