Tekma zamujenih priložnosti

PLTS, 13. Kolo: Aluminij - Domžale 0:0

Na tekmi 13. kola Prve lige Telekom Slovenije so domžalski nogometaši vknjižili šestnajsto točko v sezoni. Tokrat je bil njihov tekmec moštvo Aluminija, proti kateremu so rumeni prikazali zelo dobro in kombinatorno predstavo, a serije priložnosti niso uspeli pretvoriti v zadetek.

Za nas je bila to tekma zamujenih priložnosti, saj naša prevlada na zelenici rezultatsko žal ni bila nagrajena. V celoti smo videli zanimivo in zelo gledljivo srečanje, na katerem lahko obžalujemo dve, tri zelo izrazite priložnosti, s katerimi bi dvoboj lahko obrnili v svoj prid. Od prve minute smo bili zelo razpoloženi, žoga je dobro tekla. Tudi v fazi branjenja smo bili precej agresivni, s čimer smo tekmecu želeli puščati malo prostora. S predstavo na zelenici sem zadovoljen, enako tudi z željo in borbenostjo igralcev,“ je po tekmi dejal trener Simon Rožman, čigar moštvo je dvoboj znova končalo z igralcem manj. Tokrat je sodnik Vojko Goričan zelo hitro izključil Žana Žužka, ob tem je v oči bodla še situacija iz 54. minute, ko je ob padcu Roma sodniška piščalka ostala nema.

Rumeni so sicer tudi tokrat nastopili precej oslabljeni. Ni bilo kaznovanih Senijada Ibričića, Kobija Morrisa in Amedeja Vetriha, Gregor Sikošek ima težave s poškodbo, Dejan Milić se še ni povsem vrnil po bolezni, zaradi dolge poti z reprezentančnih obveznosti pa je prosto dobil Ruben Belima. V udarni enajsterici je prvič nastopil povratnik Dejan Lazarević, kapetanski trak pa je premierno nosil Agim Ibraimi.

Domžalčani so od prve minute krenili napadalno in pogumno, v tem ritmu pa je potekal tudi večji del srečanja. “Energija na zelenici je bila prava, fantje so prikazali igro, kot smo si jo želeli. Pohvalil bi jih za trud, predvsem pa tudi na opravljeno v reprezentančnem premoru. Njihova želja je dobro vidna na vsakem koraku, zato verjamem, da bodo zanjo tudi rezultatsko nagrajeni. Nedvomno je včerajšnja predstava temelj, na katerem bomo gradili v prihodnje,“ je še dodal domžalski strateg.

Dvakratni slovenski državni prvaki bodo znova na delu že v torek, ko bo na sporedu prva četrtfinalna tekma Pokala Slovenije z Mariborom. Obračun v Ljudskem vrtu se bo začel ob 16.30 uri.

Avtor: Alen Obrez; Foto: NK Domžale

Tagi