TAK Domžale priredil mednarodni turnir

Težkoatletski klub Domžale je organiziral že 18. mednarodni turnir v olimpijskem dviganju uteži. Tekmovanje, katerega si je ogledalo veliko število gledalcev, je tokrat prvič potekalo v Hiši na travniku v Dobu pri Domžalah. Verjetno v Sloveniji pa tudi daleč naokoli še ni bilo tekme v olimpijskem dviganju uteži, kjer bi imeli tekmovalke in tekmovalci tako čudovit pogled s tekmovalnega odra. Ogromna steklena vrata, ki so bila odprta na stežaj, so ponujala razgled na Kamniško-Savinjske vršace in zelene holme pod njimi.

Prvo mesto je pričakovano osvojila ekipa Špartak iz Subotice, sicer najmočnejšega kluba v Srbiji. Najboljši iz njihove ekipe, sicer skoraj 130 kg težki Tivadar Kajdoči, je v potegu zmogel 145 kg v sunku pa kar 190 kg. Tudi drugo mesto je osvojila ekipa iz Vojvodine, Herkules iz Bača. Na tretje mesto se je uvrstila prva ekipa TAK Domžale. Najboljši v ekipi je bil Anže Kosmač, ki je v potegu dvignil 125 kg v sunku pa 155 kg, Jernej Orešek, 110 kg+125 kg in Jaka Žagar, 107 kg+ 130 kg. Petra Pavlič je v potegu dvignila 74 kg v sunku pa 91 kg, kar je pomenilo nov državni rekord v olimpijskem dvoboju s 165 kg. Za drugo ekipo TAK Domžale so nastopili Valentin Orešek, 113 kg + 127 kg, ki je v potegu že drugo tekmo zapored popravil osebni rekord, Tim Mušič, 95 kg + 120 kg in Blaž Peterka, 88 kg + 108 kg. V tretji ekipi TAK Domžale so nastopili kadeti, Rok Orešek 61 kg + 72 kg, Blaž Kozjek 44 kg + 58 kg, ter Matevž Klopčič, ki je v sunku dvignil 90 kg.

Predsednik Težkoatletskega kluba Domžale Ivan Peterca je izpostavil, da je bila to zagotovo najbolj kvalitetno izvedena mednarodna tekma v zgodovini kluba. Poleg odličnih tekmovalk in tekmovalcev temu dejstvu botruje izreden prostor, ki ga je ponudila Hiša na travniku, kateri se zahvaljuje za gostoljubje. Prvi del sezone je tako končan sledi poletni premor, v katerem, bodo opravljeni številni težki treningi za nadaljevanje sezone.

Avtor: V.O.

 

Tagi