TAK Domžale iz Maribora odnesel zmago, Petra Pavlič postavila državna rekorda!

Začela se je nova sezona ekipnega državnega prvenstva v olimpijskem dviganju uteži, Težkoatletski klub Domžale je gostoval v Mariboru pri Level up. Moška ekipa TAK Domžale je dosegla kar 1408 točk in kronisti imajo zapisano, da je to najboljši rezultat kluba v zadnjih 30 letih! Petra Pavlič pa je v potegu s 76 kg postavila državni rekord, sunila jih je 90 kg, kar je pomenilo tudi državni rekord v biatlonu s 166 kg.

Anže Kosmač je bil s 322 točkami najboljši tekmovalec tekme (128 kg poteg, 150 kg sunek), Jernej Orešek 114 kg+128 kg, Valentin Orešek 109 kg+131 kg, Tim Mušič 93 kg+123 kg, Jaka Žagar 100 kg+123 kg, Blaž Peterka 95 kg+118 kg in Rok Orešek 64 kg+71 kg.

Petra Pavlič, državna rekorderka je po tekmovanju povedala, da v potegu ni pričakovala rekorda, saj formo tempira za zadnji del sezone. Posebej se bo tudi osredotočila na zadnji počep, ki je mnogokrat limitirajoči faktor posebej v sunku. Blaž Peterka eden izmed najmlajših članov prve ekipe TAK Domžale, je tokrat izboljšal osebni rekord tako v potegu, kot tudi v sunku. Veselja ni mogel skriti, napredek pa je posledica treningov, ki mu jih piše diplomirani kineziolog Anže Kosmač, ki sicer sestavlja individualne treninge celotni ekipi.

Anže Kosmač, 150 kg v sunku.

Časa za počitek ne bo veliko, saj bo drugo nedeljo v oktobru prva pokalna tekma, ki jo bo priredil X Gym iz Kranja.

Avtor: V.O.; Foto: TAK Domžale

 

Komentarji uporabnikov
Tagi