Taja Cerar sedma na Pokalu Evrope v umetnostnem kotalkanju

V dneh od 24. do 28. septembra 2019, je potekalo tekmovanje v umetnostnem kotalkanju pod imenom Pokal Evrope, ki je dejansko evropsko prvenstvo za mlajše kategorije. Tekmovanje je potekalo v italijanskem mestu Roana. Na tem tekmovanju je sodelovala tudi kotalkarica članica Kotalkarskega kluba Pirueta Taja Cerar.

Taja je prvič nastopila na tako velikem tekmovanju, vendar zaradi tega ni čutila nobene treme in je suvereno opravila svojo nalogo in zasedla sedmo mesto. Na tem mestu ji za ta uspeh iskreno čestitamo. Taja je sicer državna prvakinja v tej kategoriji in se je upravičeno uvrstila kot edina tekmovalka iz Slovenije v reprezentanco ter uspešno branila barve Slovenije.

Kotalkarski klub uspešno deluje na vseh področjih kotalkanja, predvsem se udeležuje različnih prireditev na katerih predstavljajo to umetniško zvrst kotalkanja. Prireditve so kar pogoste od Hroščkovega festivala do Vetra v laseh in ob Tedna otroka. Na vseh je kotalkarski klub prisoten s prikazom skupinskih točk umetnostnega kotalkanja.

Pred omenjenim tekmovanjem se je klub udeležil tudi mednarodnega tekmovanja v umetnostnem kotalkanju za Pokal Perle v Solkanu. Tudi na tem tekmovanju ni manjkalo dobrih nastopov in kar pet tekmovalk Kotalkarskega kluba Piruete je stopilo na zmagovalne stopničke. Vse to dokazuje, da je strokovno delo v klubu na visoki ravni in tako pričakujejo tudi v prihodnosti vse boljše rezultate in posledično narašča tudi množičnost članstva v klubu.
Vse, ki vas ta šport zanima še naprej vabimo, da se nam pridružite in se udeležite enega od tečajev kotalkanja, ki se bo pričel še v tem mesecu.

Avtor članka in fotografije : KK Pirueta

Tagi