Ta petek vrata odpira domžalsko drsališče. Letos se obeta pestra drsalna sezona!

Priljubljeno domžalsko drsališče, ki se nahaja v Športnem parku Domžale, vsako leto pa ga obišče veliko število ljubiteljev športa na drsalkah, bo v petek, 2. decembra 2017, ob 17. uri odprlo svoja vrata. Kot je že običaj bo še naprej vsak dan na voljo brezplačna rekreacija ob delavnikih med 15. do 19. uro (vikendi med 10. in 19. uro), letos pa bodo naredili še korak naprej, saj bodo odprli nekaj večernih terminov z bogatim programom in drsalne urice tudi tematsko obarvali.

Drsališče Domžale bo svoja vrata odprlo v petek, 2. decembra, ob 17. uri, ko bosta župan Občine Domžale Toni Dragar in direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič predala drsališče v uporabo vsem obiskovalcem. V spremljevalnem programu se bodo predstavili plesalci na drsalkah oziroma drsalci, za obiskovalce pa bodo na voljo tudi brezplačne palačinke in čaj. Brezplačno pa je seveda tudi drsanje – vso zimo! Seveda ste lepo vabljeni na uvodno prireditev in prijetno druženje.

Kot so dejali na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale v mesecu decembru načrtujejo tudi predstavitev curlinga, športa na drsalkah, 17. decembra pa prihaja v naše mesto Zimska pravljica. V ritmih božično-novoletne glasbe se boste popeljali po drsališču, najprej najmlajši (od 17. do 18. ure), nato pa tudi vsi ostali. Drsališče bo ta dan na voljo vsem ljubiteljem drsanja do 22. ure. V mesecu decembru nas bosta na drsališču obiskala tudi Božiček in Dedek Mraz. Prvi bo otroke razveselil 23. decembra, drugi pa predvidoma 30. decembra.

»Ko se bodo poslovili novoletni prazniki in bomo zakorakali v novo leto, bomo k sodelovanju povabili najmlajše domžalske osnovnošolce. Načrtujemo natečaj njihovih del, odetih v zimske barve. Ob koncu natečaja bomo pripravili tudi otvoritev razstave. Nikakor pa ne zamudite 27. januarja, ko bo na sporedu druženje na drsalkah v ritmih glasbe iz 80-ih. Si upate drsati v ritmih glasbe štiri ure skupaj? Zakaj pa ne! Drsališče bo ta dan na voljo od 18. do 22. ure. Še prej pa bomo dočakali tudi pravljico na ledu, saj pripravljamo zanimiv plesni dogodek oziroma drsalno revijo«, o ponovoletnem dogajanju na domžalskem drsališču pove direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale Uroš Križanič.

Seveda pa niso pozabili niti na zimske počitnice, ki bodo na sporedu konec februarja, to sezono prav v času pustnega rajanja. Vse pustne šeme tako vabijo tudi na drsalke, saj bodo 28. februarja pripravili drsanje v maskah. Dopoldan se bodo po drsalni površini, od 10. do 12. ure, lahko zabavale male maškar'ce, zvečer, od 18. do 22. ure, pa vsi ostali. V času počitnic bo drsališče na voljo ves dan, od 10. do 19. ure.

Sezono drsanja na domžalskem drsališču bodo zaključili predvidoma 4. marca s spomladanskim plesom na drsalkah. V ritmih energične glasbe bodo ob miganju na drsalkah povabili pomlad v naše mesto.

»Druženja in zabave nam to zimo ne bo manjkalo, zato le obujte drsalke in se nam, od 2. decembra dalje, pridružite na drsališču v Športnem parku Domžale«, na pestro drsalno sezono še povabi Uroš Križanič.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca; Letak: Zavod za šport in rekreacijo Domžale
Tagi