Super Rudi prinesel zmago proti Triglavu

Nogometaši Domžal nadaljujejo serijo zmag, ki sedaj traja že tri tekme. V soboto so na domačem stadionu gostili kranjski Triglav in okoli 800 gledalcev je znova domov odhajalo zadovoljnih. Videli so vrhunsko tekmo, polno tempa, priložnosti in neverjeten gol za zmago. Zanj je poskrbel Rudi Požeg Vancaš, ki je v tretji minuti sodnikovega dodatka tekme iz voleja še drugič zatresel mrežo Kranjčanov in postavil končni izid 2:1.

Vir: NK Domžale (www.nk-domzale.si)

Nesporni junak srečanja je namreč že v 68. minuti izničil prednost gostov, ki jim jo je v uvodu tekme z golom prinesel Enis Đurković. Z novimi tremi točkami so se varovanci Stevana Mojsilovića drugouvrščeni Olimpiji približali le na točko, za vodilnim Mariborom, ki v nedeljo gostuje v Športnem parku, pa zaostajajo 10 točk.

Strelca: 0:1 Đurković 7', 1:1 Požeg Vancaš 68', 2:1 Požeg Vancaš 90+3'

Sodniki: Bojan Mertik (Odranci), Jožef Koren (Turnišče), Štefan Kepe (Lendava), Vojko Goričan (Loče pri Poljčanah). Delegat: Sandi Kranjec (Grosuplje).

Menjave
Domžale: Balkovec – Požeg Vancaš 46', Majer – Pihler 46', G. Vuk – S. Vuk 80'
Triglav Kranj: Poplatnik – Bubanja 76', Klemenčič – Brajič 82', Đurković – Šujica 85'

Rumeni kartoni: Zolić 27', Halilović 32', Poplatnik 42', Stojnić 60', Požeg Vancaš 90+3'

Rdeči kartoni: /

 

90+5. minuta: Po petih minutah dodatka je glavni sodnik Bojan Mertik označil konec tekme.

2:1 Požeg Vancaš; 90+3. minuta: Slobodan Vuk je bil pri žogi na polovici Triglava. Poizkušal je s strelom, a so gostje blokirali. Žoga se je odbila do Požega Vancaša, ki je s prve na volej neubranljivo zadel zgornji desni kot vratarja Pelka. Evrogol za zmago.

90+1. minuta: Četrti sodnik Vojko Goričan je označil tri minute dodatka tekme.

90. minuta: Kranjčani so izvedli hiter protinapad. Po levi strani je pobegnil Kongnyuy, ki je z roba kazenskega prostora tudi sprožil. Zadel je zunanji del mreže.

86. minuta: Skubic je priboril kot na desni strani. Isti igralec je podal na prvo vratnico, kjer so gostje uspešno odbili.

85. minuta: V ekipi Triglava je Đurkovića zamenjal Šujica.

83. minuta: Domžalčani so izpeljali hitro akcijo po desni strani. S. Vuk je poslal močan predložek pred vrata. Na prvi vratnici je žogo mimo leve vratnice v kot poslal gostujoči branilec Roškar. Po kotu Skubica so se gostje ubranili.

82. minuta: V ekipi Triglava je Klemenčiča zamenjal Brajič.

80. minuta: V ekipi Domžal je Gorana Vuka zamenjal njegov brat Slobodan Vuk.

76. minuta: V ekipi Triglava je Poplatnika zamenjal Bubanja.

75. minuta: Živec je izgubil žogo na polovici Triglava. Pokorn je z odlično podajo za hrbtom domačih branilcev našel Đurkovića, ki je sam krenil proti vratom. Poizkušal je s preigravanjem v levo, a se je z imenitnim posredovanjem izkazal vratar Zabret.

73. minuta: Husmani je na desni strani priboril prosti strel. Po podaji Skubica v kazenski prostor so se gostje ubranili.

72. minuta: Domžalčani so prišli do novega kota na desni strani. Po podaji Skubica je do žoge prišel Halilović, vendar ni uspel nevarno streljati.

1:1 Požega Vancaš; 68. minuta: Kot je izvajal Požeg Vancaš. Gostje so odbili nazaj do Požega Vancaša, ki je z desnega roba kazenskega prostora močno sprožil. Žoga je med letom zadela Stojnića in preletela vratarja Pelka ter končala v mreži.

67. minuta: Domžalčani so na desni strani prišli do novega udarca s kota. Po podaji Požega Vancaša in gneči v kazenskem prostoru je streljal Vuk. Gostje so odbili v nov kot.

65. minuta: V povsem odprti tekmi so Kranjčani izvedli nov protinapad. V kazenski prostor je prodrl Stojnić, v kot pa je odbil Halilović. Po podaji s kota so domači uspešno izbili.

64. minuta: Kongnyuy je bil pri žogi na desni strani polovice Domžal. Na kratko je podal do Klemenčiča, ki je poslal odličen predložek pred vrata. Tam je bil najvišji Jelar, ki je z glavo meril za las mimo leve vratnice.

63. minuta: Triglav je izvedel hiter protinapad. Jelar je žogo nastavil Kongnyuyu, ki je močno sprožil s 25 metrov. Meril je mimo leve vratnice.

60. minuta: Stojnić je storil prekršek 25 metrov od svojih vrat in zaradi ugovarjanja prejel rumeni karton. Prosti strel je izvajal Halilović, ki je močno meril. Pelko je žogo odbil, domači pa so prišli do novega kota. Po vnovičnem predložku so se gostje vendarle ubranili.

60. minuta: Skubic je na hitro izvedel prosti strel na desni strani. Podal je ob avt liniji do Husmanija, ki je poslal močan predložek po tleh. S prve je s sedmih metrov močno meril Vuk, a se je z refleksno obrambo izkazal Pelko.

57. minuta: Skubic je na desni strani polovice Triglava priboril nov prosti strel. Kous je poslal predložek v kazenski prostor, kjer je odbil Stojnić. Žoga je prišla do Husmanija, ki je z 20 metrov streljal za las mimo leve vratnice.

55. minuta: Domžalčani so prišli do novega kota. Po uigrani akciji so se gostje začasno ubranili, a je do žoge prišel Skubic. Poslal je nov predložek pred gol, kjer Vuk ni uspel najbolje streljati z glavo.

54. minuta: Vuk je na desni strani polovice Triglava priboril prosti strel. Predložek pred vrata je poslal Živec, na drugi vratnici je v sredino z glavo zavrnil Halilović, tam pa so uspešno odbili gostje.

51. minuta: Domžalčani so izpeljali hiter protinapad. Živec je na desni našel Skubica, ki je s prve podal v kazenski prostor. Nekoliko prepočasen je bil Požeg Vancaš, ki pred vrati žoge ni najbolje zadel. V nadaljevanju akcije je predložek poslal Kous, a so gostje odbili v kot. Po podaji Skubica na drugo vratnico je do strela z glavo prišel Halilović, ki je meril mimo leve vratnice.

48. minuta: Triglav je odločno začel drugi polčas. Po podaji s kota je v kazenskem prostoru izbil Zec. V nadaljevanju akcije so gostje prišli do strela s 16 metrov, a so domači izbili v nov kot. Po uigrani akciji so Kranjčani poslali predolg predložek in domači so se ubranili.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli igralci Domžal. Med odmorom je Stevan Mojsilović opravil dve zamenjavi. Namesto Jureta Balkovca in Žana Majerja je v igro poslal Rudija Požega Vancaša in Aleksa Pihlerja.

45+2. minuta: Glavni sodnik Bojan Mertik je označil konec prvega polčasa.

45+1. minuta: Četrti sodnik Vojko Goričan je označil minuto dodatka prvega polčasa. Skubic pa je s 30 metrov meril visoko čez vrata.

44. minuta: Balkovec je priboril kot na desni strani. Isti igralec je poslal predložek na prvo vratnico, kjer je uspešno odbil Jelar.

42. minuta: Zaradi simuliranja je rumeni karton prejel Poplatnik.

39. minuta: Balkovec je priboril prosti strel slabih 40 metrov od vrat Triglava. Zopet je s pravo bombo poizkušal Halilović, vratar Pelko pa je žogo s pestmi odbil.

37. minuta: Živec je krenil proti vratom Triglava, a je v zadnjem trenutku v kot izbil Klemenčič. Po podaji Balkovca pred vrata je do strela z glavo prišel Vuk. Žoga je za las zletela mimo desne vratnice.

34. minuta: Po strelu Pokorna je Triglav prišel do kota z desne strani. Đurković je ponovno podal pred vrata, kjer je bil najvišji Korun. Do strela je prišel Pokorn, a je uspešno blokiral Skubic.

32. minuta: Zaradi prekrška nad Poplatnikom je rumeni karton prejel Halilović. Prosti strel z leve strani polovice Domžal je izvajal Đurković. Poizkušal je z neposrednim strelom, a je uspešno blokiral Korun.

31. minuta: Halilović je izvajal prosti strel s slabih 40 metrov. Močno je meril v zgornji levi kot gostujočih vrat, a se je vratar Pelko izkazal z obrambo in odbil v kot. v sredino je podal Balkovec, Halilović pa je s petih metrov z glavo meril za las čez vrata.

28. minuta: Halilović je izvajal prosti strel. Po tleh je podal do Živca, ki je s prve nastavil žogo Skubicu. Slednji je z 20 metrov močno sprožil v spodnji desni kot gostujočih vrat. Žoga je zletela za las mimo gola.

27. minuta: Zaradi prekrška nad Skubicem je rumeni karton prejel Zolić.

24. minuta: Vuk je na desni strani priboril prvi kot za domače na tekmi. Pred vrata je podal Balkovec, a je na prvi vratnici uspešno odbil Jelar. Slednji je v nadaljevanju akcije igral z roko, vendar sodniki tega niso videli.

21. minuta: Husmani je na levi strani polovice Triglava priboril prosti strel. Nevarno je pred vrata podal Majer, vendar je žoga končala v rokah vratarja Pelka.

20. minuta: Živec je znova priboril prosti strel na desni strani polovice Triglava. Tokrat je močno proti vratom sprožil Halilović. Žoga je obstala med številnimi nogami pred vrati, kjer so gostje izbili v stranski avt.

16. minuta: Živec je na desni strani polovice Triglava priboril prosti strel. Balkovec je poizkušal z neposrednim strelom proti vratom, a je žoga zletela čez gol.

8. minuta: Domžalčani so imeli nemudoma lepo priložnost za izenačenje. Živec je na desni strani potegnil v kazenski prostor, kjer je podal na drugo vratnico. Tam je bil za las prekratek Balkovec, ki je žogo poslal mimo desne vratnice.

0:1 Đurković; 7. minuta: Đurković je pobegnil obrambi Domžal in sam prišel pred vratarja Zabreta. S strelom po tleh je žogo poslal mimo domačega čuvaja mreže in popeljal Triglav v vodstvo.

6. minuta: Kous je na levi strani pokazal nekaj svojega bogatega tehničnega znanja in atraktivno preigral svojega čuvaja. S podajo v prostor je zaposlil Živca, ki je podal pred v vrata, kjer Vuk ni uspel streljati proti golu.

4. minuta: Triglav je prišel do prvega kota na tekmi. Z desne strani je podal Đurković, na prvi vratnici pa je z glavo čez vrata streljal Jelar.

2. minuta: Domžalčani so začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Zabret; Kous, Zec, Halilović, Korun; Husmani, Skubic, Majer; Balkovec, Živec, Vuk.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli igralci Triglava.
 

Avtor: Grega Krmavnar, Foto: Lado Vavpetič
Komentarji uporabnikov
Tagi