Supanje, zorbanje, plavanje, odbojka, vodna aerobika … na domžalskem bazenu!

Zadnja julijska sobota je na domžalskem bazenu postregla s številnimi aktivnostmi za katere so skozi ves dan skrbele različne organizacije iz Domžal. Si predstavljate, da bi hkrati na bazenu poleg plavalcev in spuščanja po toboganu, plaval še sup, se sprehajali kopalci v zorbu in izvajali demonstracijo potapljanja? Da je to mogoče, smo dokazali na prvi Poletni dan na domžalskem bazenu, ki je postregel s pestrim dogajanjem za vse generacije.

Jutro smo začeli z vadbo v vodi za starejše v izvedbi Društva Šole zdravja, ki tudi sicer na domžalskem bazenu na sončna jutra izvaja tovrstne aktivnosti. Nadaljevali smo s tekmovanjem v odbojki na mivki, ki je pod budnim očesom Študentske organizacije Domžale potekala skozi ves dan. Ekipe so se potegovale za privlačne nagrade Energy Escape Room iz Domžal, Kulturnega doma Franca Bernika in Zavoda za šport in rekreacijo Domžale. Športno atletsko društvo Mavrica je poskrbelo za animacijo najmlajših ob in v vodi. Otroci so se preizkušali na športnih poligonih in uživali v vodni vragolijah. 

Tako v dopoldanskem in popoldanskem času so se, predvsem mladi, preizkušali v zorbanju, atraktivni »hoji po vodi v žogi«, ki je tudi sicer v organizaciji Zavoda za šport in rekreacijo Domžale na voljo vsak torek na domžalskem kopališču. Prvič pa so se obiskovalci, tako mlajši, kot starejši, lahko po domžalskem bazenu prevažali s SUP-om ter na »deski« preizkušali svoje ravnotežne zmožnosti pri čemer jim je z osnovami pravilnega supanja pomagal Peter Koprivnikar.

V dopoldanskem in popoldanskem času je na kopališču v Domžalah potekala tudi predstavitev varnega potapljanja, ki so ga potapljači Potapljaškega društva Grčar Sub prikazali tudi v praksi. Edinstvena priložnost je bila miselna igra ob bazenu – člani Zavoda 1-2-3 so namreč organizirali igre z lego programi za vse generacije s katerimi smo ugotovili, da lahko sestavimo marsikaj in to povežemo tudi z računalnikom. Tudi to je mogoče na domžalskem kopališču. Ne smemo pa pozabiti niti na plesno aerobiko, člani in članice Plesne šole Miki so poskrbeli, da so se kopalci po bazenu sprehodili v »vlakcu« ter se zazibali v aktualnih plesnih ritmih. Tudi sicer jih je glasba spremljala skozi ves dan. Posebnost je bila tudi v času študentskih iger predvsem v bazenu, kjer so se (polnoletni) študentje preizkusili v vodnem beer-pongu, otroci pa so na drugem koncu bazena uživali v otroškem vaterpolu. Da je bil poletni dan na domžalskem bazenu popoln smo poskrbeli z nekoliko daljšim urnikom, saj je vse do desete ure zvečer potekalo tudi večerno rekreativno plavanje ob glasbi.

Veseli nas, da smo s tem obiskovalcem ponudili številne možnosti preživljanja dneva na kopališču, ki omogoča ne le kopanje in poležavanje na soncu in v senci, ampak tudi razne športne igre in druženja. Obiskovalci so se aktivnosti tudi z veseljem udeleževali, zato se na Zavodu za šport in rekreacijo Domžale že veselimo novih podobnih druženj – že v mesecu avgustu! Običajen poletni dan na kopališču z nekaj dodatnimi aktivnostmi lahko postane pravi užitkarski raj za vse tiste, ki poletje preživljajo v mestu. Naj bo tudi ta čas kvalitetno in zabavno preživet! 

Avtor: Zavoda za šport in rekreacijo Domžale; Foto: Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Miha Ulčar
Tagi