Sunsi z novim centrom Martynas Andriuškevičiusom

Martynas Andriuškevičius, 29-letni center iz Litve, visok kar 218 cm, je podpisal dveletno pogodbo s Helios Sunsi. V lanski sezoni je igral u ruski Superligi, kjer je bil imenovan za najboljšega centra v sezoni, so danes sporočili iz uprave domžalskega kluba barvarjev. 

»Poznam slovensko košarko, saj se Slovenija, tako kot Litva, redno udeležuje evropskih in svetovnih prvenstev. Dobro pa sem se pozanimal tudi o klubu Helios Suns in vesel sem, da sem podpisal s klubom, ki ima tako bogato košarkarsko tradicijo. Maksimalno bom prispeval k njihovim ambicioznim načrtom«, je ob prihodu v klub povedal Andriuškevičius.

Martynas Andriuškevičius je bil sprva pod trenersko taktirko Arvydasa Sabonisa leta 2005 izbran na NBA Draftu s strani Orlanda Magica. Kasneje je zaigral še za Cleveland Cavalierse, leta 2006 pa prešel k Chicago Bullsom.

Štiri sezone, od 2007 do 2011, je nato igral za španski Alicante, leto zatem pa podpisal pogodbo z grškim PAOK-om. Z litovsko reprezentanco je leta 2010 na svetovnem prvenstvu v Turčiji osvojil bronasto medaljo.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: KK Helios Domžale
Tagi