Stožice so padle še drugič pod NK Domžale

Nogometašem Domžal največji slovenski stadion v ljubljanskih Stožicah nadvse ustreza. Pred dvema sezonama so na tem mestu osvojili slovenski pokal, letos pa so še drugič zapored ugnali ljubljansko Olimpijo in sicer z 1 : 2.

Tako kot v 1. kolu je moralo drugouvrščeno moštvo Prve lige NZS tudi tokrat priznati poraz z 1:2, kar je bil prvi neuspeh trenerja Olimpije Andreja Razdrha na domačem igrišču. Olimpija je sicer prvi polčas dobila z golom Andraža Šporarja, v drugem delu pa je dvakratnim državnim prvakom uspel popoln preobrat. V 52. minuti je izid izenačil Slobodan Vuk, ki je zadel na drugi tekmi zapored, za 10. domžalsko zmago v letošnji sezoni pa je v 80. minuti, po lepem prodoru in imenitni podaji Gorana Vuka, postavil Rudi Požeg Vancaš.

90+4. minuta: Glavni sodnik Damir Skomina je označil konec tekme in Domžalčani so še drugič zapored slavili v Stožicah. Bravooooo! Gremo skupaj do vrha.

90+4. minuta: Olimpija je imela prosti strel na desnem robu kazenskega prostora Domžal. V kazenskem prostoru je tudi vratar Šeliga, žoga pa je preletela vse nogometaše.

90+3. minuta: V ekipi Domžal je Slobodana Vuka zamenjal Gaber Dobrovoljc.

90+2. minuta: Salkič je poslal predložek z leve strani. V kazenskem prostoru je bil najvišji Vicente, ki je streljal z glavo. Na pravem mestu je bil vratar Vidmar.

90+1. minuta: Zaradi zavlačevanja je rumeni karton prejel Nejc Vidmar. Četrti sodnik Roberto Ponis je označil še tri minute dodatka tekme.

90. minuta: Husmani je na levi strani polovice Domžal storil prekršek nad Valenčičem. Po podaji Lovrečiča je uspešno odbil Vidmar.

87. minuta: V ekipi Domžal je Rudija Požega Vancaša zamenjal Michel Nack Balokog.

87. minuta: Domžalčani so imeli kot z leve strani. Po podaji Geriča so se domači uspešno ubranili.

85. minuta: V ekipi Domžal je Tadeja Remsa zamenjal Luka Vrhunc. Po tej zamenjavi se je v ožjo obrambo preselil Marko Kovjenić, na levem bočnem položaju pa je zaigral Vrhunc.

82. minuta: Vicente je pobegnil po levi strani. Poslal je nizek predložek v kazenski prostor, kjer so slabo posredovali branilci Domžal. Na drugi vratnici je do strela prišel Trifković, ki je meril previsoko.

81. minuta: V ekipi Olimpije je Nikezića zamenjal Vicente.

1:2 Požeg Vancaš; 80. minuta: Goran Vuk je na levi strani preigral celotno obrambo Olimpije. V kazenskem prostoru je žogo zavrnil do Požega Vancaša, ki jo je s petih metrov s prve poslal v spodnji levi kot nemočnega vratarja Šelige.

80. minuta: Šimunović je na vrhu kazenskega prostora našel Gorana Vuka. Ta si je pripravil prostor za strel, a je v spodnji desni kot meril premalo močno. Vratar Šeliga je žogo uspel zadržati.

75. minuta: V ekipi Olimpije je Omladiča zamenjal Valenčič. Prosti strel na polovici Domžal je izvajal Lovrečič. V kazenskem prostoru je našel Trifkovića, ki je z desne strani, z 10 metrov, močno sprožil. Dobro je bil postavljen vratar Vidmar, ki je žogo uspešno ujel.

73. minuta: Šporar je prodiral po levi strani. Žogo je zavrnil do Lovrečiča, ki je s 25 metrov močno streljal. Meril je mimo desne vratnice gostujočih vrat.

70. minuta: V ekipi Olimpije je Božiča zamenjal Zorc.

69. minuta: Domžalčani so krenili v protinapad. Husmani je na levi našel Slobodana Vuka. Slednji se je 25 metrov od vrat odločil za močan strel, Šeliga pa je žogo uspešno odbil.

67. minuta: Šimunović je izvajal stranski avt z desne strani. Podal je proti Goranu Vuku, ki je iztržil kot. Po dolgi akciji v okolici kazenskega prostora Olimpije je do strela z 20 metrov prišel Skubic. Meril je za las čez domača vrata.

63. minuta: Omladič je izvajal prosti strel z desne strani. Po prerivanju v kazenskem prostoru Domžal je rumeni karton prejel Rems. Po vnovični podaji Omladiča je do zaključnega strela prišel Trifković, ki je z 20 metrov meril visoko čez vrata.

62. minuta: Kovjenić je storil prekršek nad Omladičem na desni strani polovice Domžal. Po podaji Omladiča pred vrata je uspešno odbil Slobodan Vuk.

57. minuta. Že v naslednjem napadu se je zatresla mreža Olimpije. Husmani je z desne strani lepo podal na drugo vratnico, kjer je žogo od vratnice v gol pospravil Slobodan Vuk, a je bil napadalec Domžal v prepovedanem položaju.

57. minuta: Na sredini igrišča je najvišje skočil Nikezić, ki je odigral dvojno podajo s Šporarjem. Slednji je sam stekel proti vratom Domžal. Z desetih metrov je poizkušal z visokim strelom, a mu je veselje preprečila prečka.

55. minuta: Gerič je priboril kot z leve strani. Po podaji v kazenski prostor so domačini odbili do Husmanija. Slednji je poizkušal s strelom z razdalje, a je meril previsoko.

1:1 Slobodan Vuk; 52. minuta: Domžalčani so ukradli žogo na polovici Olimpije. Spravili so jo na levo stran do Gerića, ki je z roba kazenskega prostora poizkušal s strelom. Žoga se je odbila do Slobodana Vuka, ki je s 13 metrov s pomočjo desne vratnice izid izenačil.

51. minuta: Husmani je bil pri žogi na desni strani polovice Olimpije. Poslal je oster predložek v kazenski prostor, kjer je Slobodan Vuk z glavo streljal čez vrata.

46. minuta: Olimpija je imela nemudoma lepo priložnost za podvojitev vodstva. Nikezić je nekoliko z leve prodrl v kazenski prostor Domžal, kjer je poizkušal s strelom v levi kot. Vratar Vidmar je žogi nekoliko spremenil smer, na golovi črti pa je potem uspešno posredoval Korun. Žoga je prišla do Omladiča, ki je iz neposredne bližine streljal mimo leve vratnice.

46. minuta: Drugi polčas so s sredine igrišča začeli nogometaši Domžal.

45+1. minuta: Glavni sodnik Damir Skomina je brez podaljška označil konec prvega polčasa.

40. minuta: Gerič je prestregel podajo Nikezića na sredini igrišča. V ogenj je poslal Požega Vancaša, ki v kazenskem prostoru Olimpije ni uspel streljati ob Bajriču, je pa iztržil kot. Gerić je podal na prvo vratnico, kjer je uspešno odbil Nikezić.

39. minuta: Olimpija je prišla do kota z desne strani. Omladič je poslal predložek pred vrata, kjer so gostje uspešno odbili.

33. minuta: Husmani je poizkušal poslati predložek v kazenski prostor, žoga pa je v roko zadela Trifkovića. Predložek z desne strani je v kazenski prostor poslal Skubic, domači pa so uspeli odbiti. V nadaljevanju je bil v akciji še Požeg Vancaš, ki pa ni uspel sprožiti proti vratom Šelige.

31. minuta: Husmani je na levi strani polovice Domžal storil prekršek nad Božičem. Lovrečič je poslal predložek pred vrata, kjer je na kratko odbil Korun. V nadaljevanju akcije so domači poslali žogo v mrežo, vendar je bil Šporar v prepovedanem položaju.

29. minuta: Požeg Vancaš je na hitro izvedel stranski avt z leve strani. Podal je do Slobodana Vuka, ki je potegnil proti kazenskemu prostoru Olimpije. S 25 metrov je streljal proti vratom, a je meril mimo leve vratnice.

27. minuta: Lovrečič je bil pri žogi na polovici Domžal. Z diagonalno podajo na levo stran je za hrbtom gostujočih branilcev našel Salkića. Ta je bil sam pred vratarjem Vidmarjem, ki je z uspešnim posredovanjem odbil.

22. minuta: Šimunović je priboril prosti strel z desne strani. Isti igralec je poslal predložek v kazenski prostor, kjer so domači z nekaj težavami uspeli odbiti.

20. minuta: Gerič je izvajal kot z desne strani. Poslal je nizek predložek v kazenski prostor, kjer je Rems žogo nastavil Kovjeniću. Slednji je s 14 metrov meril za las previsoko.

19. minuta: Zaradi prekrška nad Slobodanom Vukom je rumeni karton prejel Božič.

19. minuta: V kazenskem prostoru Olimpije je bil od Bajriča uspešnejši Požeg Vancaš. Prišel je do vrat domačih, kjer se je odločil za podajo nazaj proti soigralcem. To ni storil najbolje, akcijo pa je v nadaljevanju zaključil Husmani, ki je streljal z 20 metrov, vendar brez nevarnosti za vratarja Šeligo.

1:0 Šporar; 15. minuta: Olimpija je imel avt na desni strani. Žoga je v kazenskem prostoru prišla do Nikezića, ki je bil uspešnejši od Remsa. Na kratko je podal v sredino, kjer je z desetih metrov spodnji desni kot neubranljivo zadel Šporar.

14. minuta: Baskera je izvajal avt z desne strani, Kovjenić pa je z glavo odbil v kot. Po podaji Omladiča je z glavo pred vrati odbil Skubic, Gerič pa je izbil v nov kot. Po podaji v kazenski prostor je uspešno odbil Korun. Z razdalje je poizkušal Salkić, vendar vratar Vidmar ni imel težkega dela.

9. minuta: Domžalčani so prvi sprožili proti vratom nasprotnika. S 25 metrov je poizkušal Slobodan Vuk, žoga pa se je od enega od domačih branilcev odbila v kot. Po podaji s kota so Domžalčani prišli do novega predložka z desne strani. Gerič je poslal nizko podajo pred vrata, kjer je zanesljivo žogo pokril Šeliga.

8. minuta: V uvodnih minutah spremljamo enakovredno tekmo, igra pa se v večini odvija na sredini igrišča.

2. minuta: Domžalčani so tekmo začeli v naslednji postavitvi, od leve proti desni: Vidmar; Kovjenić, Rems, Korun, Šimunović; Gerič, Skubic, Husmani; Požeg Vancaš, Slobodan Vuk in Goran Vuk.

1. minuta: Tekmo so s sredine igrišča začeli nogometaši Olimpije.

 

Strelci: 1:0 Šporar 15', 1:1 Vuk S. 52', 1:2 Požeg Vancaš 80'

Sodniki: Damir Skomina (Koper), Bojan Ul (Šentilj v Slovenskih goricah), Matej Žunič (Kranj), Roberto Ponis (Koper). Delegat: Janko Turk (Lovrenc na Dravskem polju).
 

Več pa si lahko preberete na www.nk-domzale.si
 

Avtor: Grega Krmavnar; Foto:Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi