Stoiljković zadel za tri točke

Radomljani so v prvi domači tekmi v sezoni pričakali igralce Zarice iz Kranja, ki letos premierno igrajo v drugi ligi. Pogoji za igro so bili težki, saj se je po vročini pred tekmo ulilo kot iz škafa, sopara pa do igralcev na igrišču ni bila prizanesljiva. Edini zadetek je v prvem delu igre dosegel Stoiljković.

Tekma gledalcem, ki se jih je v radomeljskem Športnem parku zbralo okrog 200, ni ponudila veliko priložnosti za dosego zadetka. Igra se je v glavnem odvijala na sredini igrišča, spolzka igralna površina pa je še dodatno oteževala igralne pogoje. Začelo se je sicer obetavno, saj se je že v drugi minuti srečanja Zorc znašel v lepi priložnosti, ko je sprejel žogo na desni strani v kazenskem prostoru, strel z osmih metrov pa je zletel kakega pol metra mimo daljše vratnice. Gostje so do praktično edinega nevarnega strela na gol prišli v 24. minuti, ko je po odbiti žogi Križaj prišel do strela z dvajsetih metrov z leve strani, a je meril prek gola.

Radomljani so edini gol na tekmi zabili v 32. minuti, potem ko je po slabi kombinaciji gostov do žoge prišel Avbelj in s podajo zaposlil vtekajočega Stoiljkovića. Slednji je prodrl v kazenski prostor po desni strani in premagal gostujočega vratarja Mulalića, žoga pa je po odboju od vratarja končala v njegovem daljšem kotu. Deset minut za tem je Stoiljković prenesel žogo z desne strani napada na drugo stran, kjer jo je sprejel Lidjan in s predložkom proti oddaljeni vratnici našel prav Stoiljkovića, a je slednji slabo zadel žogo, ki je postala lahek plen gostujočega vratarja.

Drugi polčas je bil s priložnostmi še bolj skop kot prvi, lahko pa smo videli nekaj obetavnih akcij, ki pa niso dale pravega zaključka. Poleg vsega pa so imeli gostje veliko pripomb na glavnega sodnika Romana Glažarja, ki je po njihovem mnenju nekajkrat narobe označil, kateri ekipi pripada žoga. Vseeno pa sodnik ni bistveno vplival na igro, saj si ne ena ne druga ekipa nista pripravili konkretnejših priložnosti, streli pa obeh vratarjev niso kaj hudo vznemirjali.

Kalcer Radomlje – Zarica Kranj 1-0 (1-0)
Gledalcev: 200
Strelec: Stoiljković 32.
Opominjani: Jurčević, Barukčič; Kotnik, Jurinić.
Sodniki:  Roman Glažar  (glavni sodnik), Aleš Skok, Janez Bezjak (pomočnika). 
Delegat: Matjaž Bohinc.

Kalcer Radomlje: Andrić, Jazbec, Lidjan, Kumer, Kosec (Zupanc 16.), Barukčič (K),    Jurčević, Avbelj, Gajič    (  Iglič   74.),  Zorc  (Primc   67.), Stoiljković. Na klopi: Jurač ič, Rems, Ajdinović, Šipek. Trener: Dejan Djuranović.

Zarica Kranj:      Mulalić, Babić, Djukić, Jurhar, Smajić      (    Jurinić     79.),    Pirc, Kotnik, Božičić    (  Frelih     76.),   Blejdea   (  P eternel    53.),  Križaj, Šujica.  Na klop i:  Božič, Ajdovec, Palek, Preradović.  Trener: Janez Zupančič.  

Avtor: Aleksander Stefanović; Foto: Rok Zore; Video: Miro Pivar
Tagi