Štiri zlate medalje za Težkoatletski klub Domžale!

V nedeljo, 6. maja 2018, je v Celju potekalo kadetsko, mladinsko in študentsko prvenstvo v dvigovanju uteži. Tekmovanja so se udeležili tudi tekmovalke in tekmovalci iz Težkoatletskega kluba Domžale.

14-letni Rok Orešek za katerega je bilo to prvo tekmovanje je popravil osebne rekorde v potegu, sunku in biatlonu. V potegu je dvignil 36 kg, v sunku 45 kg, in biatlonu 81 kg. Krstni nastop je bil tudi za Matevža Klopčiča, ki je v kategoriji do 94 kg osvojil bronasto medaljo med mladinci. Tim Mušič je v potegu popravil osebni rekord na 85 kg, kar je skupaj s sunkom 105 kg zadostovalo za prvo mesto v kategoriji do 77 kg med mladinci. Prvo mesto je v kategoriji do 94 kg osvojil tudi Jaka Žagar (90 kg + 120 kg). Zlato medaljo je osvojila tudi Petra Pavlič (70 kg + 78 kg) in pa tudi Anže Kosmač z odličnim rezultatom 125 kg v potegu in 150 kg v sunku!

Diplomirani kineziolog Anže Kosmač je po tekmovanju povedal, da je zelo zadovoljen z rezultatom, saj je popravil osebni rekord v biatlonu na 275 kg. Tekmovalci TAK Domžale pa ne bodo imeli veliko časa za počitek, saj naslednji teden ekipa že odpotuje na močan mednarodni turnir, ki bo tekal v mestu Bač v Srbiji.

Avtor: Valentin Orešek

Komentarji uporabnikov
Tagi