Štiri medalje za domžalske AS-e na pionirskih dvoranskih prvenstvih v atletiki

Juš Smole, Jure Hribar in Žan Vrhovnik SREBRNI v skoku v višino, Tilen Ulčar BRONASTI v skoku v daljino.

Prvi del dvoranskih tekmovanj za pionirske kategorije je za nami. Atleti Atletskega društva AS iz Domžal smo bili zastopani v vseh starostnih kategorijah; U12, U14 in U16. Naši najmlajši so se tudi tokrat izkazali z dobrimi rezultati, ki so v večini pomenili tudi visoko uvrstitev v številčni konkurenci.

Prvenstvene nastope so pričeli pionirji in pionirke do štirinajst let (U14), ki so v nedeljo, 19. januarja 2014, nastopali v Slovenski Bistrici. Za večino AS-ov je bil to krstni nastop v višji starostni kategoriji. Tremi navkljub, pa so prav vsi atleti dosegli svoje najboljše rezultate. V skoku v daljino (cona odriva), so bili naši fantje povsem v ospredju. Tilen Ulčar je z rezultatom 497 cm osvojil tretje mesto. Z novim osebnim rekordom se mu je med deseterico pridružil še Maks Ulčar, ki je končal na sedmem mestu. Jure Hribar je nastopil v skoku v višino. S preskočenimi 140 cm in novim osebnim rekordom, je osvojil drugo mesto in s tem srebrno odličje.

Jure Hribar z osebnim rekordom do srebrnega odličja.

V soboto, 25. januarja 2014, je v Ljubljani v organizaciji AD MASS potekalo tekmovanje v kategoriji pionirskih kategorijah do 16 let (U16). Atletsko društvio AS sta zastopala Juš Smole v skoku v višino in Matic Ulčar v skoku v daljino. Juš nas tudi tokrat ni razočaral. S skokom 178 cm in svojim najboljšim rezultatom je osvojil srebrno medaljo. Smelo pa lahko napovemo, da ima Juš letos še veliko rezerve. Prvo tekmovanje v daljino z odrivne deske je uspešno opravil Matic in si s tem pridobil samozaupanje za nadaljnja tekmovanja.

Juš Smole s svojim najboljšim skokom do srebrne medalje.

V nedeljo, 26. januarja 2014, pa so se posamična pionirska dvoranska prvenstva zaključila v Ljubljani, kjer je organizator AK Olimpija gostil pionirje in pionirke starosti do dvanajst let (U12). Tu smo AS-i imeli najštevilčnejše zastopstvo, pet fantičev in pet deklic. V teku na 60 m, sta nastopila v finalnih tekih Miha Strmčnik (A finale) in Jaka Hace (B finale). Miha je le za pičli štiri tisočinke sekunde ˝zgrešil˝ tretje mesto. Jaka je zmagal v B finalu in osvojil končno sedmo mesto. Oba fanta sta kot vsi klubski kolegi, tekla hitreje kot kdajkoli do sedaj. V skoku v daljino (cona odriva) je Jaka Hace s preskočenimi 428 cm osvojil peto mesto, Miha Strmčnik pa s centimeter krajšim skokom sedmo mesto. Pri skoku v višino, kjer nas je zastopal Žan Vrhovnik se je odvijala prava ˝drama˝. Najboljši trije skakalci so preskočili 125 cm. O zmagovalcu je odločalo število zgrešenih skokov na predhodnih višinah. Tako je Žan v končni razvrstitvi osvojil drugo mesto in s tem srebrno medaljo.

Pri skoku v višino je Žan Vrhovnik osvojil srebrno medaljo.

Prvič smo imeli tudi zastopstvo deklic. Vse novinke (Ana Spahić, Nika Božjak, Lara Glavan Pivec, Neža Pevec in Eva Pristov) so še brez tekmovalnih izkušenj. Zato je B finale v teku na 60 m Ane Spahić vreden vse pohvale. Pa tudi ostale atletinje so se v krstnem nastopu dobro znašle in povsem upravičile svoje nastope.

Odlične nastope potrjuje dejstvo, da se je v seštevku medalj na vseh pionirskih tekmovanjih Atletsko društvo AS uvrstilo na visoko 8. mesto.

Zato vsem atletom iskrene čestitke in vse dobro v nadaljevanju sezone.

Avtor: Roman Lazar; Foto: Atletsko društvo AS
Tagi