Starejši dečki NK Domžale osvojili Nike Premier Cup

Starejši dečki Nogometnega kluba Domžale (U14) so v soboto v Mariboru dosegli nov mejnik v zgodovini Mladinskega nogometnega centra NK Domžale. Dvema zaporednima naslovoma državnega prvaka Slovenije so ta konec tedna dodali še zmago v prestižnem Nike Premier Cupu. V finalu slovenskega dela turnirja so na stadionu Ljudski vrt s kar 4:1 premagali domači Maribor.

Domžalčani so se v hladnem in deževnem vremenu hitro prilagodili na razmočeno igrišče v Ljudskem vrtu. Že v šesti minuti je domači obrambi pobegnil prvi igralec tekme Jan Mlakar, ki ga je s prekrškom zaustavil Gal Emerik Vivat. Branilec Maribora je prejel neposredni rdeči karton in Domžalčani so imeli tako rekoč celotno tekmo igralca več na igrišču.

Številčne premoči v prvem polčasu niso uspeli izkoristiti, povsem drugače pa je bilo v drugem delu igre, ko so varovanci Primoža Jeršina hitro našli pot do nasprotnikove mreže. V 38. minuti je vratarja Žana Hrastnika premagal Jan Mlakar, vodstvo Domžal je v 51. minuti podvojil Marcel Kene, le 180 sekund pozneje pa je bil znova uspešen Mlakar. Domači so v 58. minuti znižali zaostanek, a je vse dvome o končnem zmagovalcu šest minut pred koncem tekme s hattrickom razblinil Mlakar.

Domžalčani so se z zmago uvrstili v evropski finale Nike Premier Cupa, ki bo tokrat na sončni strani Alp. Potekal bo med 9. in 12. majem v Športnem parku Ljubljana. V primeru uspeha v slovenski prestolnici se bodo Domžalčani uvrstili na svetovni finale, ki bo v angleškem Manchestru.

Finale Nike Premier Cup 2012/2013
sobota, 30.03.2013 ob 15:00
Ljudski vrt Maribor, 400 gledalcev
Maribor – Domžale 1:4 (0:0)

Strelci: 0:1 Mlakar 38, 0:2 Kene 51', 0:3 Mlakar 54', 1:3 Karič Šoštaršič 56', 1:4 Mlakar 64'

Maribor: Hrastnik, Karič Šoštarič, Lampret, Vivat, Vorše, Jurič, Ficko (od 36. Sorko), Maučec, Vajda (od 46. Grbec), Ploj (od 46. Robnik Kolar), Žižek.

Domžale: Jakob Ambrožič, Erik Hrček, Medin Bajrami, Matic Bajec, Matija Rom, Marko Huč, Andraž Kos (od 70. Žan Žak Tomažin), Igor Kondič (od 69. Lenart Brolih), Gašper Hrovat, Marcel Kene (od 70. Domen Božič), Jan Mlakar (od 70. Jure Vuk). V ekipi so bili še Žan Pižmoht, Lovro Vrandečič in Žiga Selan.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto NZS / Drago Wernig – Taka; Video Sedo Rošić, NK Domžale

Tagi