Srednja šola Domžale tretjič gostila finale državnega prvenstva v atletiki za dijakinje in dijake

Danes dopoldne je bil domžalski stadion poln mladih atletinj in atletov, ki so se med seboj pomerili v številnih atletskih panogah. Že tretje leto zapored je Srednja šola Domžale gostila finale državnega prvenstva v atletiki za dijake in dijakinje iz slovenskih srednjih šol.

Finale posamičnega atletskega tekmovanja za dijake in dijakinje srednjih šol je tretje leto zapored potekalo v Domžalah in sicer v organizaciji Zavoda za šport Republike Slovenije Planica in Atletske zveze Slovenije, izvajalec tekmovanja pa je bila Srednja šola Domžale v sodelovanju z Zavodom za šport in rekreacijo Domžale. Direktor srednje šole Domžale, mag. Primož Škofic nam je povedal, da se je letos na finalu v Domžalah zbralo nekaj več kot 300 atletinj in atletov iz vseh slovenskih srednjih šol. Poti na domžalski finale pa so jih pripeljala področna atletska tekmovanja. Po besedah Škofica število sodelujočih na tekmovanju potrjuje, da v Sloveniji športnega talenta in duha ne primanjkuje. Ponovno so v atletskem državnem finalu nastopili tudi mladi športniki invalidi. Tekmovali so v štirih disciplinah in s svojo prisotnostjo oplemenitili srednješolsko tekmovanje. 

Pred začetkom tekmovanja, ki sta ga napovedovali Vera in Bojana Vojska, je potekalo še uradno odprtje, ki so ga začeli s petjem slovenske himne, za kar je poskrbel Komorni zbor Srednje šole Domžale. Sledila je plesna točka z nastopom plesalcev Plesne šole Miki, nato pa govori organizatorjev tekmovanja in gostov. Najprej je vse navzoče pozdravil pomočnik ravnatelja SŠ Domžale Marjan Ravnikar, ki je že tretje leto zapored »motor tekmovanja« – predsednik organizacijskega odbora in vodja tega atletskega tekmovanja, za kar so se mu tudi zahvalili, saj s koncem letošnjega šolskega leta odhaja v pokoj. Vse prisotne tekmovalke in tekmovalce so pozdravili tudi direktor SŠ Domžale, mag. Primož Škofic; direktor Zavoda za šport in rekreacijo Domžale, Uroš Križanič; predsednik Atletske zveze Slovenije, Roman Dobnikar in podžupanja Občine Domžale, mag. Renata Kosec. Vsi so tekmovalkam in tekmovalcem zaželeli, da bi se dobro počutili v Domžalah in jim zaželeli čim boljše rezultate. Tekmovanje pa je odprl predstavnik Zavod za šport Republike Slovenije Planica.

Organizacijski odbor z gosti na odprtju finala državnega prvenstva v atletiki za dijakinje in dijake.

Vodja organizacijskega odbora in tekmovanja Marjan Ravnikar nam je pred začetkom tekmovanja povedal, da jih na SŠ Domžale veseli, da lahko v letošnjem šolskem letu tretjič gostijo finale državnega prvenstva v atletiki. Sodelovanje v finalu državnega prvenstva je zagotovo za vsakega udeleženca dogodek posebne vrste, saj velja za enega kvalitetnejših srednješolskih tekmovanj, kjer lahko nastopijo le najboljši po posameznih disciplinah: »V organizacijskem odboru se bomo potrudili, da se bodo vsi sodelujoči dobro počutili, da se bodo tekmovalci, trenerji in vodje ekip lahko posvetili le svojemu delu in bodo kar najbolj uspešni. Verjamemo, da bomo ponovno spremljali lepo tekmovanje z razburljivimi boji in da je pred temi mladimi atleti še lepa športna prihodnost.«

V finalu državnega prvenstva v atletiki za dijake in dijakinje so se tekmovalke in tekmovalci pomerili v naslednjih atletskih disciplinah: tek na 2000 m, tek na 1000 m, tek na 100 m, skok v višino, skok v daljino, suvanje krogle in štafeta 4 x 100 m.

Dijakinje in dijaki so se v finalu državnega prvenstva pomerili v sedmih atletskih disciplinah, med drugim tudi v skoku v daljino. 

Najboljše tekmovalke in tekmovalci v posameznih disciplinah so prejeli medalje in praktične nagrade. V znak uspešnega skupnega sodelovanja s slovensko atletiko je Vzajemna, d.v.z, sponzor Atletske zveze Slovenije vsem udeležencem posamičnega prvenstva Slovenije za srednje šole poklonila posebno nagrado in sicer so imeli udeleženci možnost brezplačne sklenitve nezgodnega zavarovanja otrok in mladine za šolsko leto 2016/2017 pri Vzajemni zdravstveni zavarovalnici, d. v. z.

Spletna stran Timing Ljubljana trenutno ne dela!

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar
Tagi