Sprejem za svetovne prvakinje – plesalke Plesnega kluba Miki v Hiši na Travniku v Dobu

Medtem, ko se je včeraj zvečer skoraj vsa Slovenija ukvarjala z uvoženim ameriškim komercialnim praznikom, poimenovanim Noč čarovnic oziroma Halloween, lokali so namreč kar tekmovali med seboj, kdo bo imel več izrezljanih buč in v čarovnice napravljenih natakaric, so v Hiši na travniku v Dobu pri Domžalah pripravili sprejem za plesalke iz Plesne šole Miki, ki so pred nekdaj dnevi na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v Nemčiji, osvojile prvo mesto in naslov svetovnih prvakinj v članski jazz kategoriji.

V Hiši na travniku v Dobu, kjer imajo prostor za šport, rekreacijo in sprostitev, so se v ponedeljek zvečer, 31. oktobra 2016, zbrali starši in prijatelji plesalk male članske skupine, ki so pred nekaj dnevi v na svetovnem prvenstvu v Nemčiji prvič v zgodovini Plesnega kluba Miki osvojile naslov svetovnih prvakinj v članski jazz kategoriji. Za svetovne prvakinje Nejo Horvat, Klaro Senico, Lano Smolnikar, Lauro Potočnik, Leo Razpotnik, Evo Gorjup in Saro Perko ter trenerja Jana Ravnikarja in Majo Sonc so pripravili nenapovedan sprejem in jim na ta način pokazali, da jih imajo radi in jih podpirajo pri njihovem plesnem udejstvovanju. Po besedah voditeljice programa Barbare Potočnik, je se ta čudovita zgodba spletla leta 2008, na državnem tekmovanju. To, da imajo dekleta potencial, se je videlo že zelo kmalu, saj so vsako leto nanizale boljše rezultat. Že leta 2010 so prvič nastopile na svetovnem prvenstvu. Svoj trud pa so nagradile v letošnjem letu z naslovom svetovnih prvakinj.

Sprejema se je udeležil tudi župan Občine Moravče Martin Rebolj s soprogo, saj je ena izmed svetovnih prvakinj tudi njihova občanka. Za pogostitev po uradnem delu so poskrbeli v Hiši na travniku, za glasbene ritme pa ansambel Odziv.

Starši in prijatelji svetovnih prvakinj, so še povedali, da so ponosni na njih in da so srečni, da so lahko del njihovih sanj: »Živite jih še naprej in nikoli jih ne izpustite iz rok.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi