Sprejem uspešnih atletov Atletskega kluba Domžale – reprezentantov Slovenije

V Športnem parku za bazenom je bilo v ponedeljek, 27. julija 2015 slavnostno. Pripravili so namreč sprejem za atletinji in atleta Atletskega kluba Domžale, ki so v preteklih dneh zastopali Slovenijo in s tem tudi Domžale na evropskih prvenstvih in Univerzijadi.

Že četrto desetletje AK Domžale uspešno deluje na področju organiziranja atletske dejavnosti v množični atletiki in v kakovostnem športu. Po tekmovalni plati so bili atleti AK Domžale v zgodovini kluba udeleženci svetovnih in evropskih prvenstev. Bili so nosilci številnih naslovov državnih prvakov in rekorderji v različnih disciplinah in starostnih kategorijah.

V letošnjem letu so v reprezentančnih dresih nastopili že štirje atleti AK Domžale, še dva atleta pa se pripravljata na nastop na svetovnem prvenstvu za veterane. Na ta način lahko letošnje leto AK Domžale oceni kot enega najbolj plodnih, kar se tiče reprezentančnih nastopov njihovih atletov.

Prav posebna pozornost je bila zato v ponedeljek zvečer usmerjena trem atletom AK Domžale, ki so se pravkar vrnili z odmevnih mednarodnih nastopov; atletinji z evropskih prvenstev ter atlet z Univerzijade. Najprej je vse zbrane pozdravil predsednik AK Domžale Gregor Golja ter nato predstavil vse atlete.

Gabrijela Kumek je z letošnjimi uspešnimi meti dosegla normo v metu kladiva in zastopala Slovenijo na že 23. Evropskem prvenstvu za maldince in maldinke v Eskilstunu na Švedskem. Nina Pavlič Hren, ki je lani suvereno zmagala v pokalu Slovenije v gorskem teku, je zastopala reprezentanco Slovenije na 14. Evropskem prvenstvu v gorskem teku, ki je bilo v Madeiri v Španiji. Martin Ocepek pa se je kot eden najboljših maratoncev AK Domžale, kot član reprezentančne vrste s svojimi vrstniki pomeril na Univerzijadi, ki je bila v Južnokorejskem Gwangiju. Grega Šnajder pa je bil na mednarodnem tekmovanju na Hrvaškem tretji v suvanju krogle. Seveda se bosta na veteransko prvenstvo v Lion v Franciji podala še Jana Strahinič in Jožko Pirnat.

Sledilo je nekaj vprašanj, na katera so še pod vtisom tekmovanja mladi atleti z veseljem odgovarjali. Zanimivo jih je bilo poslušati, ko so govorili o prehrani, o samem tekmovanju, o klimatskih pogojih v državah v katerih so tekmovali … Predstavil se je tudi prvi trener Martina Ocepka iz AK Izlake Milan Bedrač. Tomaž Jarc je nato zastavil nekaj vprašanj, zatem pa je sledilo prijetno druženje ter kramljanje s prijatelji, domačimi trenerji in sotekmovalci.

Avtor: Miro Pivar; Foto, video: Miro Pivar
Tagi