Športno rekreativni popoldan v Češminovem parku v Domžalah

Društvo Šola zdravja in Zavod za šport Domžale, sta v četrtek 11. aprila 2013, v Češminovem parku s prireditvijo "Gibajmo 30 minut na dan" obeležila Svetovni dan zdravja. Ob tej priložnosti sta se jim pridružila tudi Športno atletsko društvo Mavrica in Klub borilnih veščin Domžale. Skupaj so pripravili športno rekreativni popoldan, kjer so predstavili različne telesne aktivnosti za vse generacije.

Najprej so so se predstavili najmlajši atleti, ki so pod vodstvom svojih mentoric ŠAD Mavrice prikazali različne gibalne aktivnosti, s katerimi si namesto televizije in računalnika, krajšajo svoj prosti čas. Člani Kluba borilnih veščin Domžale, so s seboj pripeljali svoje rekvizite in predstavili, kako poteka njihov trening; od ogrevanja do borbe. Člani Društva Šola zdravja, so si na začetku krajšali čas z balinčkanjem, nato so z zanimanjem spremljali aktivnosti, ki so jih prikazali ostali sodelujoči, sami pa so se na koncu predstavili s plesom.

S športno rekreativnim programom, so organizatorji in sodelujoči opozorili na pomen telesnih gibalnih aktivnostih (rekreacije), ki jih v sodobnem času pogosto zanemarjamo, so pa pomembne dejavnosti za krepitev zdravja. Ob tem je pomembno tudi to, da si lahko izbiramo različne gibalne aktivnosti; glede na starost, zmožnost, želje, potrebe, interesov, užitka, razvedrila in zadovoljstva po sprostitvi.

Prvotno je bilo mišljeno, da bo prireditev v Češminovem parku potekala dva popoldneva, vendar so jo zaradi dežja, za danes odpovedali. Bi pa lahko takšne aktivnosti, v Češminovem parku potekale večkrat, kjer bi se lahko obiskovalci seznanili z različnimi oblikami rekreacije, po drugi strani pa je takšna prireditev tudi prijetna oblika medgeneracijskega druženja.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miha Ulčar; Video: Miro Pivar
Tagi