Športni pozdrav poletju prinaša prvo letošnjo osvežitev na Kopališču Domžale

Tudi letos se bo v Domžalah poletna sezona pričela z dvodnevnim projektom “Športni pozdrav poletju”, ki ga Zavod za šport in rekreacijo Domžale izvaja že tretje leto zapored. Športni pozdrav poletju, ta bo poln različnih aktivnosti, ki se bodo odvijale na več lokacijah, bo na sporedu v petek, 7. in soboto 8. junija 2019. Sobotni dan prinaša tudi odprtje Kopališča Domžale, ki bo v primeru lepega vremena svoja vrata odprl ob 12. uri. Na ta dan bo vstop na kopališče brezplačen za vse obiskovalce. Razveseljiva novica je tudi ta, da cene vstopnic ostajajo enake kot lani.

Pohod ob reki

Športni pozdrav poletju, ki ga Zavod za šport in rekreacijo Domžale izvaja že tretje leto zapored, bo tudi letos poln različnih aktivnosti, ki se bodo zvrstile v petek, 7. in soboto, 8. junija 2019. Najmnožičnejšo udeležbo bo zagotovo dosegla četrta izvedba Pohoda ob reki, ki povezuje kraja Domžale in Kamnik, katerega soorganizator je Zavod za šport in rekreacijo Domžale. Ta bo letos prvič poskrbel za aktivnosti na štartno ciljnem prostoru pohoda, ki bo v novo nastajajočem Parku Martina Krpana. Animacijski program bodo še dodatno popestrili taborniki z njihovimi veščinami in kuho golaža, s katerim se bodo lahko okrepčali pohodniki in drugi obiskovalci. O programu na celotni trasi pohoda lahko izveste več v naslednjem članku ali na povezavi www.pohodobreki.si.

Poletje na kotalkah

Športni pozdrav poletju se bo začel že v petek, ko bo Drsališče Domžale v sodelovanju s Kotalkarskim klubom Pirueta odprlo svoja vrata za vse obiskovalce na kotalkah in rolerjih. Poletje na kotalkah se bo začelo v okviru zabavnega petkovega večera Kotalkajmo skupaj in nadaljevalo v obliki brezplačnega druženja na kotalkah vse torke v juliju in avgustu.

Turnirja v košarki, odbojki, animacija na kopališču in skate parku

Športni pozdrav poletju se bo nadaljeval v soboto, ko se bodo poleg Pohoda v Športnem parku Domžale zvrstile še mnoge druge aktivnosti. Pestro bo na tartanskem košarkarskem igrišču, kjer bo potekal turnir v različici 3×3, prav tako bo potekal turnir v odbojki na mivki, animacija na Kopališču in v Skate parku za njim. Za izvedbo vsega naštetega bo v so organizaciji Zavoda poskrbel Mladinski svet Domžale.

Po vrhu vsega bodo v Domžale prikolesarili še kolesarski navdušenci družinskega kolesarskega Maratona Franje, dan prej, v petek se bo skozi Domžale odvijala vožnja na čas (kronometer) rednega tekmovalnega programa.

Kopalna sezona na domžalskem kopališču

Tudi letos obiskovalce domžalskega kopališča čaka pester program, ki so ga pripravili v Zavodu za šport in rekreacijo Domžale, prinaša pa zabavne aktivnosti in animacije ob in v bazenu. Na sporedu bo tudi večerno plavanje, v okviru Filmskega kopališča pa bo možen ogled filmov na velikem platnu.

Cene vstopnic ostajajo enake kot lani

Cene vstopnic za obisk kopališča ostajajo enake kot lani. Dnevne vstopnice so na voljo že od dveh evrov za otroke, dijake in študente, tri evre za odrasle ter sedem evrov za družinsko vstopnico (do 5 oseb). Na voljo so tudi sezonske vstopnice in sicer po deset evrov za učence, dijake in študente ter dvajset evrov za odrasle. Otroci, ki niso šoloobvezni, imajo prost vstop. Nakup sezonske vstopnice je možen ob predložitvi osebnega dokumenta. Cena vstopnice za večerno kopanje je dva evra. Tisti kopalci, ki imajo letno karto ne doplačujejo za večerno kopanje.

Aktivnosti skozi poletje

Kopališki program bodo dopolnile »kopenske« aktivnosti, ki jih je Zavod pripravil v sodelovanju z lokalnimi društvi. Program Aktivni skozi poletje bo navdušil še tako zahtevne športne entuziaste, saj se bodo lahko celo poletje udeleževali brezplačnih vadb, ki so primerne za vse starosti in jih bodo izvajali izkušeni in strokovno podkovani trenerji in vaditelji v kar petih različnih športnih panogah. Več o tem, si lahko preberete na povezavi tukaj.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Zavod za šport in rekreacijo Domžale, arhiv domžalca

 

Tagi