SPEKTAK’L: Slovenski in avstrijski vinarji so se potili na dobski zelenici

V “senci” kvalifikacijske tekme za EURO 2020 v ljubljanskih Stožicah med nogometnima reprezentancama Slovenije in Avstrije, je bil pred tem v Športnem parku Dob pri Domžalah na sporedu še en Spektak’L in sicer mednarodna prijateljska nogometna tekma med nogometnima reprezentancama vinarjev Slovenije in Avstrije.

V zanimivi tekmi, ki jo je kot uradni napovedovalec povezoval legendarni slovenski športni novinar in reporter Ivo Milovanovič, so gledalci videli nekaj izjemnih potez nogometašev obeh ekip, učinkovitost pa je bila na strani Slovenije, saj so Slovenci kar trikrat zatresli mrežo naših severnih sosedov. Dvakrat se je med strelce vpisal Matej Vračko, gol za končnih 3:0 pa je z 11-m dosegel Boštjan Žnuderl.

Vinska reprezentanca Slovenije je sicer štirikratni evropski prvak in je svoj prvi naslov osvojila leta 2011 na Madžarskem, kjer je tudi potekalo nasploh prvo prvenstvo, sledila je ubranitev naslov v Avstriji leta 2012, s tretjega EP leta 2014 pa se je vrnila z bronom. Aktualni naslov evropskega prvaka, ki ga je osvojila lani v Sloveniji, pa bo branila maja prihodnje leto na Češkem.

V zanimivem mednarodnem nogometnem prijateljskem obračunu je slavila vinska reprezentanca Slovenije, ki je ugnala goste iz Avstrija s 3 : 0.

Ni pa bilo zanimivo le na nogometni zelenici Športnega parka Dob, za dobro vzdušje po tekmi in pa seveda okrepčilo sta poskrbela glavna organizatorja dogodka- Združenje vinarjev Slovenije ter restavracija Pri Zlati Kaplji Radomlje (Marjan Kocman), zbrane pa sta pozdravila predsednik vinske reprezentance Slovenije, Danilo Steyer in Karl Diwald, predsednik vinske reprezentance Avstrije.

Po mnenju organizatorjev je Športni park Dob pri Domžalah tisto pravo mesto za tovrstne dogodke, zato bodo prav v Dobu potekale tudi kvalifikacije za evropsko prvenstvo 2022, ki bo potekalo na Portugalskem, tam pa po novem pričakujemo tudi ekipi Francije in Španije ter ne samo nekdanjega super zvezdnika Barcelone inšpanske reprezentance, temveč tudi izjemnega vinarja Andresa Iniesto, saj na svojih 400 hektarih v Španiji proizvaja vina, kot so Macabeo, Bobal, Graciano ter mednarodno bolj znana vina Chardonnay, Petit Verdot in Sauvignon Blanc.

Iniesta pa ni le proizvajalec vin temveč tudi izvoznik za kitajski in japonski trg, no prav na Japonskem je še vedno tudi nogometno aktiven in sicer pri nogometnem klubu Wissel Kobe.

Uradni napovedovalec na tekmi je bil Ivo Milovanovič, legenda slovenskega športnega novinarstva in reporter, ki ga vsi poznamo po njegovi znameniti frazi “po moji uri”.

Prijateljska tekma/Friendly match
VR SLOVENIJA : VR AVSTRIJA 3 : 0 (FT)
Strelci: Matej Vračko (2x), Boštjan Žnuderl (11m).

Avtor: Gregor Horvatič/NK Roltek Dob; Foto: Lado Vavpetič

Tagi