Sosedski obračun brez zmagovalca

Nogometaši Domžal so danes popoldan odigrali drugo prijateljsko tekmo med zimskimi pripravami. Potem ko je Austria iz Celovca v petek odpovedala prihod v Domžale, so se dvakratni slovenski prvaki pomerili s podprvakom druge slovenske lige. Sosedni Dob si je v minuli sezoni priigral uvrstitev v prvo slovensko ligo, a se klubsko vodstvo ni odločilo za nastop v najvišjem kakovostnem razredu.

V močnem deževju so se na igrišču z umetno travo bolje znašli gostje, ki so povedli v 30. minuti, ko je bil uspešen nekdanji igralec Domžal Klemen Kunstelj. Trener Stevan Mojsilović, ki je priložnost namenil 25 igralcem, je med odmorom zamenjal celotno ekipo in Domžalčani so dvignili raven igre. Za izenačenje je po imenitni podaji Marka Kovjenića v 59. minuti poskrbel Slobodan Vuk. V nadaljevanju so imeli dvakratni državni prvaki še nekaj priložnosti, vendar niso uspeli drugič zatresti mreže gostov.

Naslednjo prijateljsko tekmo bodo Domžalčani odigrali naslednjo soboto, ko bo v Domžalah gostoval avstrijski Villacher SV.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)

Tagi