So se v ljubljanskih Stožicah Domžalčani ustrašili čika?

Prva tekma četrtfinala slovenskega pokala se ni iztekla po željah domžalskih nogometašev. Na gostovanju v ljubljanskih Stožicah so prikazali eno najslabših predstav v letošnji sezoni in zasluženo izgubili z 0:2. Za domačine sta že v prvem polčasu gola dosegla Rok Baskera in Andraž Šporar, ki je v 37. minuti uspešno izvedel strel z bele točke.

Trener Domžal Luka Elsner je v primerjavi z zadnjo prvenstveno tekmo proti Zavrču v prvi enajsterici storil dve spremembi. Žiga Kous in Rudi Požeg Vancaš sta ostala na klopi, mesti na levi in desni strani zvezne linije pa sta zasedla Miloš Mijić in Drago Gabrić. Z učinkom slednjih 31-letni strateg ni bil zadovoljen, saj sta ju že med odmorom zamenjala Požeg Vancaš in Goran Vuk.

Domžalčani so po izjemno slabem prvem polčasu v drugem vendarle zaigrali nekoliko bolje, vendar si proti motiviranim in agresivnim domačinom niso uspeli ustvariti pravih priložnosti. Še najbližje častnemu golu, ki bi dodobra spremenil izhodišče pred povratno tekmo, sta bila Zeni Husmani s prostega strela in Slobodan Vuk, ki je dvakrat iz bližine streljal čez domača vrata.

Dvakratne državne prvake že v soboto ob 17:30 čaka nova tekma, saj bodo v 15. kolu Prve lige Telekom ob Kamniški Bistrici gostili velenjski Rudar. Povratna tekma četrtfinala Pokala Slovenije bo 6. novembra ob 17:30. Srečanje je za teden dni prestavljeno zaradi zaostalega obračuna osmine finala slovenskega pokala med Radomljami in Mariborom, ki bo v Športnem parku Domžale odigran v soboto, 30. oktobra 2013, ob 18:00.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić (NK Domžale)
Tagi