U21: Slovenija – Francija, danes ob 18.45 v Domžalah

Slovenska reprezentanca do 21 let se bo danes ob 18.45 v Domžalah pomerila s Francijo. Šlo bo za dvoboj prve in druge ekipe v kvalifikacijski skupini 9, ki na uvodnih štirih tekmah še ne poznata poraza. Slovenija je trenutno pri 10. točkah, ki so posledica dveh zmag proti Črni gori in zmage ter neodločenega rezultata z Luksemburgom. Naši fantje tako lahko dvoboj s Francijo pričakujejo popolnoma neobremenjeni, kljub dejstvu, da so ekipo pošteno zdesetkale poškodbe.

»Vzdušje v reprezentančnem taboru je zaenkrat dobro. Žal se nam je poškodoval še Amedej Brecl, ki je izgubljen za tekmo s Francijo. On je že sedmi reprezentant, ki nam je odpadel zaradi poškodbe, vendar verjamem, da se bomo nekako že znašli. Potrebno se bo boriti od prve minute in čim dlje zdržati z rezultatom 0:0. Pomerili se bomo z evropskimi prvaki, ki so na papirju dva razreda boljši od nas,« prepušča vlogo favorita Francozom selektor Primož Gliha, ki meni, da bo dvoboj s Francijo prava nagrada za njegove varovance, kljub dejstvu, da v Domžale ne bo zvezdnika PSG-ja, Kyliana Mbappeja.

Glavna nevarnost za slovenska vrata bo bržkone Martin Terrier, nogometaš Lilla, ki je s sedmimi zadetki trenutno prvi strelec kvalifikacij za EP U21 2019. Nič manj opazni pa zagotovo ne bodo niti ostali zvezdniki Francije, na čelu z Lucasom Hernandezom (Atletico Madrid), Lucasom Tousartom (Lyon) in Mousso Dembelejem (Celtic).

»Francoski reprezentanti igrajo v najboljših evropskih klubih. Če odmislimo Jana Oblaka, mi nimamo niti v A-reprezentanci igralcev, ki bi igrali v tako slovitih sredinah,« pravi Gliha, ki bi si želel, da bi tudi slovenski mladi reprezentanti igrali kontinuirano v čim bolj zvenečih klubih.

»Naš glavni deficit je ta, da nimamo igralcev, ki bi kontinuirano igrali na visokem nivoju vseh 90. minut v svojih klubskih sredinah. Tisti igralci, ki igrajo v mladi reprezentanci, so v tekmovalni formi, a prihajajo iz klubov, ki se večinoma borijo za obstanek. Če bi vpoklical igralce iz boljših sredin, ki pa nimajo prave minutaže, bi v reprezentanci nastala anarhija. V tem primeru bi res lahko vsak bil vpoklican v reprezentanco. Naša ekipa je formirana in logično je, da ne bomo za vsako ceno spreminjali kolektiva, ki se je oblikoval v zadnje pol leta,« zaključi slovenski selektor.

Dvoboj med Slovenijo in Francijo bo sodila italijanska sodniška ekipa na čelu z Marcom Guido. Vstop je prost, tekmo pa si bo moč ogledati tudi na Sportklub 1.

Besedilot: MKo/NZS
Foto: Ekipa24.si

Tagi