Slovenci iz Svetovnega kickboxing prvenstva domov prinesli štiri odličja, med njimi ga je v Domžale tudi Marjan Bolhar

Nina Gorišek v finalni borbi ni uspela nadoknaditi začetnega zaostanka proti Turkinji in si na koncu priborila srebro v disciplini kick-light do 50 kg. Bolhar, Lorber in Stanič bronasti. Med njimi je zagotovo največji osmoljenec Domžalčan Marjan Bolhar, ki zaradi poškodbe ni mogel nastopiti v polfinalni seriji s kasnejšim svetovnim prvakom, kar smo že poročali tudi na našem portalu.

Po dveh zmagovalnih predstavah, ko je v četrtfinalu ugnala najprej Italijanko in nato v polfinalu še avstrijsko nasprotnico, se je Nina Gorišek v velikem finalu discipline kick-light do 50 kg soočila z aktualno evropsko prvakinjo, Turkinjo Turanovo, ki se je kljub na trenutke izenačeni borbi na koncu izkazala za pretrd oreh za 25-letno Ljubljančanko, ki so jo v zadnji, tretji rundi obračuna pot do morebitnega preobrata zaprle negativne točke zaradi sodniških opominov, so v izjavi za javnost zapisali v Kickboxing zvezi Slovenije.

»Turkinjo sem spremljala že lani v Mariboru na poti do naslova. Odlično dela. Je hitra, je močna in se mi je bilo zdaj prav v čast borit z njo. Mogoče sem malo prepozno začela delat, mogoče bi morala biti bolj trdna, ampak jaz sem vseeno zadovoljna z borbo, neglede na rezultat. Mi pa je po dolgem času ena borka, ki je zares težka, vsaj v primerjavi z Italijanko in Avstrijko v predhodnih kolih, za kateri se vedela, da jih lahko dobim. Tudi tukaj nisem bila daleč, posebej sem vesela, da je bilo vmes med borbo tudi izenačeno,« o svoji borbi pravi članica ljubljanskega kluba Gepard.

Uspeh slovenske reprezentance v kick-lightu na svetovnem prvenstvu zveze WAKO v Beogradu so ob srebru Goriškove dopolnili še moški člani slovenske izbrane vrste s tremi bronastimi odličji. Med njimi je bil zagotovo največji osmoljenec Marjan Bolhar, ki je bil v kategoriji do 74 kg zaradi poškodbe primoran predati polfinalni dvoboj s kasnejšim svetovnim prvakom. Na zmagovalnem odru sta stala tudi Jani Lorber (kategorija do 79 kg) in Stefan Stanič (kategorija do 84 kg).

Podprvakinja Nina Gorišek med borbo.

Vodja slovenske odprave v Beogradu in predsednik Kickboxing zveze Slovenije Vladimir Sitar je ob zaključku prvenstva pohvalil tako organizatorje kot naše reprezentante: »Organizacija naših srbskih gostiteljev je bila kot vedno odlična, v Beogradu so nas vsi zelo lepo sprejeli. Kar se tiče uspehov smo lahko na rezultate ponosni, saj je ob desetčlanski tekmovalni zasedbi rezultat štirih medalj na svetovnem prvenstvu več kot odličen izplen.«

Na svetovnem prvenstvu je sodelovalo 669 borcev in bork iz 52 držav. Slovenski smo imeli svoja kandidata za odličja tudi v ring disciplinah low-lick in K-1r, kjer sta slovenske barve zastopala Žiga Pečnik in Redžo Ljutič, ki se pa jima žal ni uspel prebiti med dobitnike odličij.

S tem tekmovanjem pa letošnji reprezentančni nastopi še niso zaključeni. Večji del preostanka slovenske izbrane vrste namreč konec novembra namreč čaka nastop na drugem delu svetovnega prvenstva v irskem Dublinu, kjer bodo na sporedu discipline point-fighting, light-contact, full-contact in glasbene forme.

Marjanov dvoboj s Srbom Stefano Janjatovom si lahko ogledate v zgornjem video posnetku.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Kickboxing zveza Slovenije; Video: Kickboxing zveza Srbije
Tagi