Slobodan Vuk se iz Domžal seli na Norveško

Slobodan Vuk se po dobrih šestih letih igranja za člansko moštvo Nogometni klub Domžale seli v tujino. S 37. goli najboljši strelec v zgodovini kluba v Prvi ligi Telekom Slovenije odhaja na skrajni sever Evrope, natančneje na Norveško, kjer bo kariero nadaljeval v tamkajšnjem prvoligašu Tromsoju.

Robustni napadalec ima za seboj najboljši jesenski del sezone v karieri. Dosegel je osem golov in je skupaj z Markom Alvirjem, ki je predzadnji dan minulega leta prestopil v praško Slavio, najboljši strelec ekipe v letošnji sezoni. Izjemnemu strelskemu izkupičku je dodal še šest zaključnih podaj: ''Za Slobodanom je najboljših nekaj mesecev v karieri. Stvari je naposled uspel postaviti na svoje mesto in izpolniti velik potencial, ki ga je imel ves čas v sebi. Končno so se ga izognile tudi poškodbe in rezultat je na dlani,'' je o preporodu Vuka v letošnji sezoni povedal športni direktor Matej Oražem.

Vuk je ob Kamniški Bistrici zbral 137 tekem, od tega 120 v državnem prvenstvu. Tudi v tem pogledu je bila letošnja prva polovica sezone najbolj uspešna v njegovi karieri, saj je izpustil le dve prvenstveni tekmi. To je v veliki meri povezano z njegovim zdravstvenim stanjem, saj je imel v preteklosti veliko težav s poškodbami, v letu 2016 pa teh ni bilo. Nogometni klub Domžale mu je v težkih trenutkih vedno stal ob strani in za vztrajnost sta bila tako igralec kot tudi klub, ki je za napadalca prejel zadovoljivo odškodnino, nagrajena: ''Vsekakor se odškodnina ne more primerjati z nekaterimi drugimi prestopi, vendar gre pri Slobodanu vendarle za nekoliko starejšega igralca, ki še nima izkušenj z igranjem v tujini. Po drugi strani pa je odškodnina višja kot je bila v podobnih primerih v preteklosti in to kar za precej,'' je o finančnem delu dogovora še povedal prvi kadrovik dvakratnih državnih prvakov. 

Vuk se bo novemu klubu priključil po opravljenih obveznostih v slovenski reprezentanci, ki se bo v Abu Dhabiju pomerila s Savdsko Arabijo in Finsko. Na arabskem polotoku mu bo družbo delalo še osem sedaj že nekdanjih soigralcev iz Domžal.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič
Tagi