Slobodan Vuk podaljšal, evropski prvak v Domžalah

Nogometni klub Domžale in napadalec Slobodan Vuk sta se dogovorila za podaljšanje pogodbe za dodatni dve leti. 24-letni nogometaš, ki je celotno mladost preživel v Kamniku, bo v rumenem dresu igral najmanj do konca sezone 2015/2016. Dvakratni državni prvaki pa so v svoje vrste uspeli zvabiti tudi aktualnega evropskega prvaka. Ob Kamniški Bistrici bo svoje nogometno znanje razkazoval mladi srbski reprezentant Nemanja Maksimović.

Slobodan Vuk je član prvega moštva Domžal že četrto sezono. Iz leta v leto dobiva več priložnosti za igro, hkrati pa dosega tudi več golov. Prvo sezono je na petih tekmah zabil dva, drugo na dvanajstih tri, lani pa na triindvajsetih pet, s čimer je bil skupaj z Rudijem Požegom Vancašem in starejšim bratom Goranom tudi prvi strelec ekipe. V letošnji sezoni je za izenačitev izkupička iz minule sezone potreboval trinajst kol oziroma vsega enajst odigranih tekem: ''Slobodan se je v zadnjem letu razvil v enega najboljših napadalcev v ligi. Odkar se nam je pridružil iz Nogometnega kluba Kamnik je naredil velik napredek in prepričani smo, da bo v tej pozitivni smeri tudi nadaljeval. Bil je želja mnogih slovenskih klubov in veseli smo, da smo se dogovorili, da ostane v svojem Nogometnem klubu Domžale, kjer je treniral že v mlajših selekcijah," je ob podaljšanju pogodbe povedal Športni direktor Nogometnega kluba Domžale Matej Oražem.

Tudi Slobodan ni skrival zadovoljstva ob sklenitvi novega dolgoročnega sodelovanja: ''Prihod novega strokovnega vodstva mi je olajšal odločitev za podaljšanje pogodbe. Ob tej priložnosti bi se rad zahvalil tudi upravi kluba, ki je imela ob vseh mojih poškodbah, teh v zadnjem obdobju res ni bilo malo, veliko potrpljenja in mi je dala priložnost, da se še naprej dokazujem v prvi slovenski ligi.'' Robustni napadalec, ki se je pred kratkim preselil v Domžale, je do sedaj v najmočnejši slovenski ligi dosegel 15 zadetkov. Do najboljšega strelca v zgodovini kluba, Zlatana Ljubijankića, ga loči še dvajset žog v nasprotnikovih mrežah. Glede na trenutni trend razvoja je omenjeni dosežek do poletja 2016 vsekakor dosegljiv: ''Omenjeni rekord je vsekakor možno doseči. Edini pogoj je, da ne bo poškodb in da bom zdrav. V veliko čast bi mi bilo postati najboljši strelec v zgodovini Domžal.''

V Domžalah bo svojo nogometno pot nadaljeval tudi zvezni nogometaš Nemanja Maksimović. 18-letni Srb je na letošnjem evropskem prvenstvu do 19 let z mlado reprezentanco Srbije postal evropski prvak. Orli so v finalu z 1:0 premagali Francijo, Maksimović pa je bil na zaključni tekmi turnirja v Litvi na igrišču od prve do zadnje minute. Nekdanji član Crvene zvezde z Domžalčani vadi že dlje časa, zaigral pa je tudi na prijateljski tekmi proti videmskemu Udineseju: ''Nemanja Maksimović je z nami že od avgusta, vendar smo potrebovali kar precej časa, da smo pridobili in uredili vso potrebno dokumentacijo iz Srbije. Nemanja je član srbske reprezentance do 19 let in je bil eden najboljših igralcev na preteklem evropskem prvenstvu do 19 let, kjer je s svojo reprezentanco pokoril celotno Evropo in tako v Domžale prihaja z nazivom evropski prvak. Verjamemo, da se bo hitro vključil v delo ekipe, čeprav je res, da že skoraj leto dni ni organizirano treniral. Dokler znova ne ujame prave prvenstvene pripravljenosti, moramo biti z njim potrpežljivi," je pojasnil prvi kadrovik domžalskega kluba. Maksimović je trenutno na reprezentančni akciji srbske reprezentance do 19 let. Na gostovanju v Gruziji so Orli v sredo odigrali prvo, danes pa jih čaka še druga prijateljska tekma z domačo reprezentanco.

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič (NK Domžale)
Tagi