Slab začetek – dober konec?

Košarkarji KK Lastovka Domžale, so včeraj gostovali na prvi tekmi 2. lige pri Šenčurju, Gorenjski gradbeni družbi. Domačini so upravičili vlogo favoritov.

Na tribuni je tekmo spremljal poškodovani Jošt Peterca, medtem ko Aljaž Korošec v tem kolu še ni imel pravice do nastopa. Gostitelji so igrali brez novincev Daria Krejića, Matica Bizjaka, Luke Mežana, Domna Demšarja, Borisa Jeršina in Matica Korošca.

Tekma je bila odločena z naletom domačih že v prvem delu igre, pri čemer domžalski igralci niso prikazali želene igre. Tudi v nadaljevanju je bilo preveč napak, nezbranost, živčnost in še kanček nesreče so botrovali košarkarski predstavi, ki jo bomo poskušali čim prej pozabiti.

Tomi Poplatnik, trener Lastovke: “Zaslužena zmaga Šenčurja Gorenjske gradbene družbe, ki je bil boljši v vseh pogledih. Šenčurjanom želim uspešno prvenstvo. Jaz kot trener prevzemam vso odgovornost za ta poraz. Ne preostane nam nič drugega kot da se zberemo in gremo na zmago prihodnji teden, ko se bomo pomerili z Litijo.”

Klemen Balažic, igralec Lastovke: “Domačini so hitro povedli za 10 točk in takrat je naša igra še bolj padla. Nismo dobili tiste potrebne samozavesti, pač pa smo igrali v nekakšnem krču. Želeli smo si zmage, a žal nismo prikazali pravega pristopa ter igre. Moramo se čim več naučiti iz te tekme. Čestitam Šenčurju, ki je prikazal vrhunsko igro.”

Igorjem Kešelj, trener Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Tekmo smo začeli zelo agresivno. Mislil sem, da nam bo težje, kakor je bilo. Ta ekipa se mi ne zdi tako slaba, kakor se je pokazala danes. Verjamem, da se bodo za naslednje tekme sestavili in zaigrali bolje. Pri nas so manjkale okrepitve, igrali smo z lanskoletno zasedbo. Bal sem se, da bomo imeli težave s hitrim nabiranjem osebnih napak, toda na koncu je bilo vse uredu in smo zmagali. V Lastovkini ekipi sem najbolj pogrešal lanskoletnega Aljaža Janžo; ni pravega vodje ekipe – nosilca, ki bi fante držal skupaj. Mislim, da če bi bil on še vedno tukaj bi bila ekipa povsem drugačna. Nekdo se bo moral izpostaviti in prevzeti to nalogo nase. Ker igralci kot posamezniki niso slabi. Mislim, da bodo na naslednjih tekmah pokazali več in da bodo bolje funkcionirali, kot so danes.”

Jure Eržen, igralec Šenčurja Gorenjske gradbene družbe: “Odigrali smo zelo dobro tekmo. Lastovko smo vzeli kot resno ekipo. Vse od prve minute smo igrali v dobrem ritmu. Upam, da bomo tudi v nadaljevanju prvenstva prikazali takšne predstave.”

Priložnost za popravni izpit bo že naslednji teden, v soboto, 26. oktobra 2013, v domači dvorani OŠ Venclja Perka; v goste prihaja ekipa iz bližnje Litije.

Šenčur GGD : Lastovka Domžale
                   87:58

   (30:14, 13:19, 22:11, 22:14)

Avtor: KK Lastovka Domžale: Foto: slovenska-kosarka.si
Tagi