Skupina Radomlje Društva Šole zdravja se življenja v naravi veseli že pet let

Skupina Radomlje Društva šola zdravja, ki vsako jutro telovadi ob reki Kamniški Bistrici, se zbira že peto leto. Gre za zelo številčno skupino, saj redno na jutranjo telovadbo hodi okrog 40 ljudi, med njimi je tudi veliko pripadnikov moškega spola. So zelo povezana skupina in aktivni tudi na drugih področjih. Med drugim so dobri pevci in zelo družabni. Vsakodnevno se veselijo življenja in uživajo v tretjem življenjskem obdobju.

In ravno v torek 25. aprila 2017, je Skupina Radomlje praznovala 5. obletnico delovanja. Vse skupaj se je dogajalo v prijetnem okolju ob Kamniški Bistrici, nedaleč od mostu, ki jo prečka in kjer so si člani Društva Šola zdravja uredili ličen kotiček. »Tam je s prodom in rožami omejen prostor za vadbo, kamnita klop z napisom Šola zdravja, nekaj ptičjih hišic, ki vabijo leteče pevke, da se odpočijejo in kakšno pokomentirajo ob pogledu na vadeče v oranžnih opravah«, je zadnjič v prispevku na našem portalu napisala Miomira Šegina.

Praznovanja pete obletnice se je udeležila tudi predsednica Društva Šola zdravja, Zdenka Katkič, ki se je vsem prisotnim zahvalila za sodelovanje, pa ne samo na jutranjih telovadbah, temveč tudi na drugih področjih. Šola zdravje je namreč več kot samo jutranja telovadba.

Kot smo že omenili Skupina Radomlje šteje dobrih 40 članov, med katerimi so dobro zastopani tudi moški člani. Med njimi je tudi 92 letnik Ivan Kralj, ki vadi že peto leto. Druga najstarejša v skupini je gospa Pavla Jašovec, ki šteje 84 let, simpatična gospa snežno belih las. Tudi ona telovadi od začetka, torej že pet let. Za Šolo zdravja je izvedela po naključju, a je vztrajna in le redko kdaj umanjka. Enako velja za Ivana Kralja, ki ga ne ustavi ne dež, ne mraz. Prav tako je z vsemi člani. Nobenega ne ustavi ne dež, ne mraz, da se ne bi udeležil jutranje telovadbe, ki je pa več kot to. Seveda je v prvi vrsti rekreacija, ampak velik poudarek je pa tudi na druženju in prijateljstvu. In ravno to je tisto, ki vse te ljudi drži pokonci, da se vsako jutro ob znanem času na znanem kraju dobijo skupaj.

Čestitki Skupini Radomlje tudi z naše strani!

Avtor: Miha Ulčar; Foto, video: Matija in Mimi Žitko
Komentarji uporabnikov
Tagi