Skupina Drevored 88 lip Šola zdravja obeležila 9. obletnico delovanja

V letu 2008 je v Drevoredu 88 lip v Domžalah, začela telovadit prva skupina Društva Šola zdravja v Domžalah. Prvo zimo je vztrajalo med 10 in 15 oseb, danes pa ta skupina šteje že kar 72 članov. Letos ta skupina obeležuje že 9. leto delovanja. Kar pomeni, da skupina toliko let vsako jutro telovadi, se druži in prijateljuje ter tudi udejstvuje na številnih drugih področjih.

Skupina Drevored 88 lip je ena večjih skupin v Šoli zdravja. Poleg jutranje telovadbe je skupina pridobila tudi ljudske pevke, ki jih vodi Marika Haler. Z Društvom Lipa pa so skupaj oblikovali plesno-pevsko skupino Češminke. Vsak torek pa je dejavna pohodna skupina, tako da se najde za vsakega nekaj.

V soboto, 9. decembra 2017, so praznovali 9. obletnico. Po jutranji telovadbi so se sprehodili do Radomelj, kjer so v gostišču Zlata Kaplja pripravili bogat kulturni program, ki so ga popestrili z njihovim zborom, folklorno skupino in domačim bandom. Skratka, bilo je zabavno in veselo kot vedno. Obenem so izkoristili tudi priložnost in se trem njihovim vaditeljicam Jani, Jelki in Emi zahvalili za prostovoljsko delo, saj vsako jutro skrbijo za pravilno izvedbo vaj 1000 gibov.  

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Franc Habe-Feri
Tagi