Simon Rožman okrepil trenerski kader Domžal

Nogometni klub Domžale že več kot desetletje veliko pozornosti posveča vzgoji in razvoju mladih nogometašev. Mladinski nogometni center NK Domžale v zadnjih letih velja za najboljšo nogometno šolo v Sloveniji, hkrati pa uživa velik ugled tudi v Evropi. Največji ambasadorji odličnega dela z mladimi v Domžalah so Dejan Lazarević, Haris Vučkić, Gaber Dobrovoljc, Jon Gorenc Stanković, Jan Mlakar in še bi lahko naštevali.

Kljub številnim uspehom in naslovom državnih prvakov v mlajših selekcijah (šest v zadnjih petih letih), se vodstvo kluba zaveda, da na lovorikah ne gre počivati: ''Želja in zahteva našega predsednika je, da moramo vedno iskati načine in poti, kako biti še boljši in uspešnejši. Našim mladim igralcem želimo ponuditi najboljše pogoje za delo in najboljšo možno podlago za njihova prizadevanja ter trud. Ponuditi jim želimo kar najboljše možnosti za uspeh v okviru njihovih zmožnosti,'' je pojasnil športni direktor Domžal Matej Oražem.

Naslednji korak v razvoju kakovostnega dela z mladimi je novo delavno mesto strokovnega koordinatorja, ki ga bo opravljal Simon Rožman. 32-letni nogometni strokovnjak je svojo trenersko kariero začel v mlajših selekcijah Nogometnega kluba Celje, kjer je vodil vse starostne kategorije, štiri leta pa je bil tudi vodja nogometne šole. V članskem nogometu je dvakrat vodil nogometaše Celja. Prvič si je mesto glavnega trenerja delil z Damjanom Romihom, drugič pa je od aprila 2014 do septembra 2015 moštvo vodil samostojno. S Celjem je v minuli sezoni osvojil naslov državnega podprvaka Slovenije in se uvrstil v finale slovenskega pokala, pod njegovim vodstvom pa se je med drugimi razvil tudi Benjamin Verbič, ki je v zadnjem poletnem prestopnem roku, ob plačilu zajetne odškodnine, prestopil v danski Kobenhavn.

''Prepričani smo, da bo Simon Rožman v naših prizadevanjih pri zagotavljanju kar najboljših pogojev za mlade igralce odigral ključno vlogo. Skupaj z Luko Elsnerjem bomo oblikovali model delovanja ter igranja ekip Nogometnega kluba Domžale in ga poizkusili kar se da dobro udejanjiti tako v članski ekipi kot v Mladinskem nogometnem centru. Želimo vzpostaviti dolgoročen koncept delovanja NK Domžale na igrišču in izven njega. V skladu s tem konceptom bomo pripravili tudi strategijo razvoja Nogometnega kluba Domžale do leta 2021, ko bo klub praznoval 100-letnico svojega obstoja,'' je smele načrte predstavil Oražem, ki je tudi natančneje predstavil naloge strokovnega koordinatorja: ''Simon bo prevzel strokovno vodenje in nadzor dela v Mladinskem nogometnem centru, po svojih najboljših močeh pa bo pomagal tudi pri strokovnem delu članske ekipe. Zelo pomemben vidik njegovega dela je tudi individualno delo z mladimi igralci, tako na nogometnem kot tudi vseh ostalih področjih. V klubu smo prepričani, da imamo prav na tem področju največje rezerve in da lahko z uvedbo določenih novosti pridobimo veliko prednost v primerjavi z drugimi sredinami v Sloveniji.'' 

Simon Rožman je klop članskega moštva Nogometnega kluba Celje zapustil 1. septembra lani, le tri dni po tekmi z Nogometnim klubom Domžale. Novega izziva v svoji več kot desetletje dolgi trenerski karieri se že veseli: ''Odzval sem se na povabilo športnega direktorja Mateja Oražma in vodje strokovnega vodstva Luke Elsnerja. Predstavila sta mi projekt, ki vključuje nadgradnjo dosedanjega dela. V osnovi je naš skupni cilj vzgojiti še več mladih igralcev za potrebe članske ekipe. Strokovno želimo poenotiti delo vseh selekcij v piramidi z izhodiščem iz dela članske ekipe. Mladinski nogometni center dela dobro in je v tem trenutku najboljša nogometna šola v Sloveniji, kar dokazujejo rezultati, še bolj pa število igralcev v mlajših reprezentancah. Klub veliko vlaga v strokovni kader in mlade igralce, moja naloga pa je, da dobimo še večji nabor igralcev, ki bodo nemudoma pripravljeni na zahteve članskega nogometa,'' je bil jasen novi član rumene družine, ki je že prisostvoval treningom članskega moštva, ogledal pa si je tudi tekmo z Gorico: ''V prvih dveh mesecih želim spoznati okolje in vse stvari vezane na klub, hkrati pa z vsemi sodelavci že pripraviti projekte za naslednji dve leti, v katerih morajo biti prvi rezultati že vidni. V začetku bom sodeloval tudi s člansko ekipo, kjer bom v sodelovanju z glavnim trenerjem in njegovimi sodelavci poskušal dodati svoj kamenček v mozaik. Do sedaj sem spoznal, da v klubu vladajo iskreni odnosi, čuti se pripadnost rumeni družini, delo pa vodi strokovnost in profesionalnost.''

Mladinski nogometni center NK Domžale:
Ustanovitev: 2002
Število otrok v MNC NK Domžale: 260
Starostne selekcije: U8, U9, U10, U11, U12, U13, U14, U15, U17, U19
Število otrok v otroški nogometni šoli: 240
Število otrok v selekciji malčkov (od 3 do 6 let): 21
Število trenerjev: 20

Največji uspehi:
Mladinski državni prvak 2014, 2015
Mladinski pokalni prvak 2015
Kadetski državni prvak 2013, 2014
Državni prvak v kategoriji do 15 let: 2007, 2011, 2012
Evropski finale Nike Premier Cup 2013: 2. mesto
Svetovni finale Nike Premier Cup 2013: 3. mesto

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Lado Vavpetič; Video: Sedo Rošić
Tagi