Simon Rožman o tekmi z Mariborom

PLTS, 14. kolo: Domžale – Maribor 0:1

Domžalski nogometaši so na včerajšnjem derbiju z Mariborom žal ostali praznih rok. Na tekmi, ki si jo je v Športnem parku Domžale ogledalo 1800 gledalcev, so gostje slavili z minimalnim rezultatom 0:1, po koncu srečanja pa je nekaj misli strnil trener Simon Rožman.

“Vedeli smo, da bo prvi gol tisti, ki bo tekmo prevesil v eno ali drugo smer. Po pričakovanjih si nobena izmed ekip ni priigrala večjega števila priložnosti, navsezadnje oboji stremimo k dobri organiziranosti in tekmecu ne puščamo veliko prostora. Tokrat so bili Mariborčani uspešnejši, mi pa smo vsekakor dobili določene informacije, ki nam bodo koristile v prihodnosti,“ je uvodoma dejal 34-letni domžalski strateg, ki je v primerjavi z zadnjo tekmo opravil dve menjavi v začetni enajsterici. Namesto Zenija Husmanija in obolelega Dejana Milića sta tekmo začela Amedej Vetrih in Ajdin Mulalić.

Nekoliko aktivneje so v obračun 14. kola Prve lige Telekom Slovenije krenili prav domžalski nogometaši, a so gostje hitro odgovorili. Večji del srečanja sta imeli ekipi identično razmerje posesti žoge, žal pa so bili Mariborčani uspešnejši v strelih na gol. “Naša dnevna forma ni bila na želeni ravni in tudi v osnovnih tehničnih elementih nismo bili na ravni, ki bi lahko potek tekme obrnila v našo prid. Oboji smo poskrbeli za gledljiv obračun, obilo je bilo dobrih dvobojev, agresivnosti, teka … Vseskozi smo se izmenjevali v pobudi, Maribor pa smo zagotovo prisilili v maksimum, kar je realen pokazatelj, da delamo dobro. Našim tokratnim tekmecem čestitam za zmago, ob tem pa jim želim dobro predstavo na gostovanju v Liverpoolu,“ je dodal Rožman.

Trenerski strokovnjak, ki je vodenje domžalskega moštva prevzel pred dobrim letom in v tem času rumenim že vidno vcepil svojo nogometno filozofijo, je nato pojasnil, kakšno nalogo si je s svojim najožjim strokovnim vodstvom zastavil v bližnji prihodnosti: “Smo ekipa v nastajanju. V primerjavi z enajsterico, ki je začela prvo tekmo v tej sezoni, smo imeli danes v kadru šest, sedem novincev. Težko je računati na določene avtomatizme v igri, saj se moštvo vseskozi spreminja. Vemo, kakšna je strategija kluba in zakaj smo si zastavili ta način dela. Kakovostne igralce moramo ustvarjati sami, naša naloga pa je, da še pohitrimo proces nastajanja ekipe in da skušamo priti vedno bližje vrhu. Pred nami so številni izzivi, ki se jih ob pozitivni delovni vnemi močno veselimo.“

Rumeni bodo znova na delu v soboto, ko jih v 15. kolu najmočnejše slovenske nogometne lige čaka gostovanje v Kidričevem. Srečanje z Aluminijem se bo začelo ob 15. uri. 

Avtor: Alen Obrez; Foto: Lado Vavpetič
Tagi