Sezona v avstrijski AFL Div2 za Domžalske Tigre zaključena

Po neverjetnem začetku, ko so Tigri stopili na plin in igrali izvrsten nogomet ter prišli v vodstvo s kar 20:6, so v drugem polčasu priznali premoč Hammersom iz Schwaza in izgubili z 41:27.

V soboto, 1. julija 2017, so se Domžalski Tigri odpravili na gostovanje v avstrijski Schwaz, kjer so igrali tekmo proti tamkajšnjim Hammersom. Tekmo smo odprli, tako kot smo načrtovali. Z dvema zaključenima podajama na naše lovilce je akcijo zaključil Luka Kotnik s podajo na Matica Rutarja (7:0). na vrsto je prišla obramba, v parih napadih so ustavili Hammerse. Tako so dali možnost napadu Tigrov za nove točke. Klemen Svetlin je ponovno dominiral in tako v prvi in drugi četrtini dvakrat pritekel v končno cono (20:6). Nato so domači strnili obrambo, našim pa se je nekaj iger zalomilo. Tako so domači v drugi polčas prišli z izenačenim rezultatom (20:20).

Tretja četrtina je bila šok, nikakor niso sestavili napada in obrambe. Majhne napake so terjale svoj davek in tako so Hammersi povedli z dvema touchdownoma razlike (20:34). Novo upanje nam je ulil Luka Kotnik z vračanjem žoge v končno cono (27:34). Za konec pa so domači dosegli še en touchdown in si tako zagotovili zmago (27:41).

Naslednji teden v nedeljo, 9. julija 2017, se bo odvijal Finalni Touchdown. Vljudno vabljeni v Kočevje navijat za naše fante in podpreti razvoj ameriškega nogometa.

Domžale Tigers 27:41 Telfs Patriots
           (13:0 / 7:20 / 0:14 / 7:7)

Avtor: Domžale Tigers; Foto: Domžale Tigers
Komentarji uporabnikov
Tagi