Šest kolajn za kamniške boksarje na Državnem prvenstvu

Od četrtka, 21. novembra 2019 do sobote, 23. novembra 2019 je v Mariboru potekalo Državno prvenstvo v boksu 2019. Kamniški Boksarski klub Hayat je nastopil s sedmimi tekmovalci, ki so osvojili pet zlatih in eno srebrno medaljo ter eno četrto mesto.

Po petih letih trdega dela in uspešnega delovanja se je predsednik Boksarskega kluba Hayat, Boštjan Veinhandl, trener boksa AIBA coach odločil, da v klubu poleg rekreativnega boksa, Fitboksa za ženske in programa boks za otroci začnemo pot graditi tudi v tekmovalnih vodah, zato smo tudi letos v maju ob otvoritvi nove telovadnice v Mostah pri Komendi postavili boksarski ring in že takrat napovedali rezultate na tekmovanjih. Naša želja se je sedaj uresničila, saj smo se prvič v zgodovini kluba udeležili Državnega prvenstva in tudi osvojili odlične rezultate. Najbolj se je izkazal Aleksandar Bojić, ki je v kategoriji JUNIORS, -40kg, s težkimi borbami osvojil 1. mesto. Aleksandar je svoj velik talent pokazal že na Boksarskem turnirju v Komendi ob otvoritvi ringa, tokrat pa je prvič nastopil tudi v velikem tekmovalnem ringu. Prvo mesto so osvojili tudi Haya Veinhandl Obaid, ki je že izkušena in uspešna tekmovalka v judu, v boksu pa je tekmovala prvič, Lara Marie Kern, Katarina Kumer in Alen Flerin. Poraz v finalni borbi je moral priznati Erik Maj Prešeren, a še vedno dosegel vrhunsko 2. mesto. S četrtim mestom se je moral zadovoljiti Karlo Ernest Zupančič, ki je borbo izgubil v četrt finalu.

Vsekakor bomo s tekmovanji nadaljevali že v januarski slovenski boksarski ligi. Vabljeni vsi, ki bi  se nam želeli pridružiti v katerikoli skupini – rekreacijsko ali tekmovalno, v januarju bomo ponovno sprejemali nove člane.

Rezultati:
Aleksandar Bojić, 1. mesto, junior -40kg, državni prvak
Haya Veinhandl Obaid, 1. mesto, junior -54kg, državna prvakinja
Erik Maj Prešeren, 2. mesto, junior -59kg, državni podprvak
Alen Flerin, 1. mesto, schoolboy, -54kg, državni prvak
Lara Marie Kern, 1. mesto, schoolgirl, -70kg, državna prvakinja
Karlo Ernest Zupančič, 4. mesto, youth men, -75kg
Katarina Kumer, 1. mesto, elite, -60kg, državna prvakinja

Avtor: Boksarski klub Hayat; Foto: Boksarski klub Hayat

Komentarji uporabnikov
Tagi