Še 4. zaporedna zmaga Heliosa

Tekma, ki so jo v klubu odigrali za vse prizadete v nedavnem požaru bližnje stolpnice, je bila, vsaj tako je kazalo, odločena že na koncu prvega polčasa. A ni bilo čisto tako, saj so se gostje iz Šoštanja borili vse do zadnjih minut, ko so se približali le na 4 točke zaostanka, za popoln preobrat pa jim je zmanjkalo časa. Helios je bil sicer konkretno boljši, a bodo morali fantje zmanjšati te padce v igri.

Radulović, Besedič, Marić, Vončina in Boltić so tekmo odprli s 7:0, a so gostje ujeli priključek na 10:10. Po trojki Andreja Podvršnika in dveh zaporednih koših Draga Brčine je Elektra celo povedla (16:17), a sta Đorđe Majstorović in Aleksandar Ponjavić poskrbela za vodstvo Heliosa po 10 minutah igre z 20:17. Oba že omenjena, skupaj še z Dejanom Mlakarjem, sta na začetku druge četrtine poskrbela za še eno lepo serijo domačih (10:0) in vodstvo s 30:17. Po dveh točkah Bojana Radulovića je bila prednost Heliosa že +15, ob polčasu pa je semafor kazal 38:26.

Gostje iz Šoštanja so drugi polčas začeli veliko bolj agresivno v obrambi in s tem domačim povzročali kar nekaj preglavic. Po košu in še dodatnem prostem metu "Domžalčana" Sanela Bajramlića se je Elektra približala le na 7 točka zaostanka (40:33), potem pa je v režiji Marka Boltića in Gregorja Hrovata sledila še ena serija Heliosa (13:2), ki pa je bila na žalost tudi zadnja. Domači so do konca 3. četrtine sicer še uspeli zadržati lepo prednost (57:46), a so kljub vsemu to četrtino izgubili z 19:20. Zadnji del tekme ni v nobenem trenutku kazal, da bi tekma še lahko postala napeta. Še slabo minuto pred koncem je imel Helios varnih 10 točk prednosti (65:55), ki pa so v vsega 30 sekundah skopnele na la +4 (65:61). A je nato Boltić zadel dva prosta meta, Majstorović pa je dodal še živalsko zabijanje, tako da niti trojka Đorđa Lelića v zadnjih sekundah ni spremenila končnega razpleta. Končalo se je z 69:64, dodajmo pa, da so se med strelce vpisali prav vsi domžalski košarkarji.

Za Helios je Đorđe Majstorović dosegel 13 točk in 7 skokov, 10 točk in 6 skokov pa je prispeval še Gregor Hrovat. Pri Elektri je bil s 16 točkami najbolj učinkovit Andrej Podvršnik.

Šoštanjčani so vztrajali do konca, a jim Domžalčani preobrata niso dopustili.

Zmago Sagadin, trener Heliosa:"Zadovoljen sem z zmago, ne pa z našo igro. Tokrat smo zapravili vodstvo 17, 18 točk, in namesto, da bi takrat odigrali pametno ter zlomili nasprotnika, mi ponorimo in damo nasprotniku možnost za preobrat. Sicer jim nismo dali možnosti, da dobijo tekmo se pa mučimo po nepotrebnem, kljub temu, da smo bili večji del tekme za razred boljši nasprotnik. Na koncu vseeno šteje le rezultat, imamo pa še velike rezerve tako v obrambi, kot tudi v napadu, vendar, v tem trenutku je najbolj važno, da zmagujemo."

Gregor Hrovat, Helios: "Tekmo smo dobro odprli in v prvi četrtini držali razliko parih točk, v drugih 10 minutah pa smo igrali dobro obrambo in nasprotniku dovolili manj kot 10 točk. Razlika se je večala in večala, dokler nismo v drugem polčasu s par neumnostmi padli v igri in Elektra se je kar naenkrat približala. Na koncu smo kljub vsemu prikazali dobro igro, obdržali trezne glave in zasluženo zmagali."

Ivan Smiljanić, trener Elektre:"Gostovali smo pri ekipi, ki je bila danes velik favorit, kar potrjuje tudi njihovo prvo mesto na lestvici. Poskušali smo odigrati po najboljših močeh, čim bolj neobremenjeno. Podobno, s čim več energije, moramo odigrati že naslednji teden doma, in mislim, da s tako igro lahko pridemo tudi do zmag na naslednjih tekmah. Heliosu želim veliko sreče v prvenstvu, pokazali so, da so dobro vodena ekipa in da so, vsa za zdaj, najbolj kvalitetna ekipa lige."

Žiga Zagorc, Elektra: "Mislim, da smo dali danes od sebe vse, kar v tem trenutku lahko damo. Je pa Helios zasluženo zmagal. So agresivni, mladi, čvrsti, disciplinirani in dobro vodeni ter s tem tudi favoriti za prvo mesto po rednem delu. Smo pa tekmo začeli dokaj izenačeno, a nas je Helios nato z rotacijami in tempo igro enostavno nadigral in prišel do višje razlike. Pozitivno pa lahko izpostavim, da se nismo predali, da smo igrali do konca in celo izvlekli soliden poraz."

Glede na to, da je šlo za dobrodelno tekmo, izkupiček od katere bo šel za pomoč prizadetim v požaru stolpnice, se je v Hali komunalnega centra spet zbralo lepo število gledalcev, ki so prišli spodbujat domžalske košarkarje in pomagat tistim, ki so v teh dneh v velikih težavah.

Lado Gorjan, direktor Heliosa: "Domžalska publika je še enkrat dokazala, da je tista prava! Mislim, da so s številčno prisotnostjo lepo podprli našo akcijo. Stolpnica je dejansko naša soseda, tako da je čisto prav, da tu skušamo pomagat po najboljših močeh."

Naslednjo tekmo bo Helios igral prihodnji konec tedna v Šentjurju proti tamkajšnjemu Tajfunu.

Liga Telemach, 4. krog

Helios Domžale – Elektra Šoštanj

                         69 : 64 (20:17, 18:9, 19:20, 12:18)

Helios: Besedič 4, Ponjavić 7, Marić 6, Mlakar 5, Rebec 4, Majstorović 13 (7 skokov), Radulović 5 (6 skokov), Morina 5, Hrovat 10 (6 skokov), Boltić 7 (9 skokov, 5 podaj), Vončina 3

Elektra: Kosi, Bukovič U., Podvršnik 16, Zagorc 9, Lelić 13, Ognjenović 2, Bukovič G., Bajramlić 7 (5 skokov), Hasić, Stanojević 4, Atanacković, Brčina 13

Avtor: KK Helios Domžale; Foto: KK Helios Domžale
Tagi