Savate klub Domžale ob 14-letnici z medaljami iz Italije

Člani Savate kluba Domžale so se v soboto, 9. februarja 2019, udeležili Odprtega svetovnega savate pokala v Genovi na severu Italije.

S predstavniki ostalih društev Savate zveze Slovenije so se tekmovanja v Italiji udeležili tudi člani Savate kluba Domžale: trener Bojan Rusjan in tekmovalci: Eva Kolar, Klavdija Strmšek, Andrej Breznik ter Andraž Rojc. Pot nas je v petek mimo Nove Gorice v Italijo vodila večinoma po avtocesti, tako da smo čez sedem ur prispeli do Arenzana, obalnega mesteca blizu Genove, kjer smo imeli rezervirano prenočišče. Organizator prvenstva, Salvatore Valeri, Italijanske savate organizacije FIGHT 1, je poskrbel da so običajne stvari od namestitve do prehrane stekle brez zapletov.

Naslednje jutro, smo se dobro motivirani odpravili na tekmovališče v četrt ure vožnje oddaljeno Genovo po cesti, s katere smo lahko občudovali čudovit razgled na morje in strmo, kamnito obalo. Po prihodu v telovadnico so vsi slovenski tekmovalci Savate zveze Slovenije opravili še potrebno tehtanje pred tekmo. Med Domžalčani je prva nastopila v francoskem boksu Klavdija Strmšek v kategoriji do 56kg, sledili so ji Andrej Breznik -80kg, Andraž Rojc -85 kg, ki je svojo prvo borbo zaključil z neodločenim izidom. Zadnja je v ring stopila Eva Kolar -70kg. Pokazala je izjemen pogum, saj je v kvalitetnih borbah, morala zbrati vse moči. Tudi močnejša tehnika nasprotnic je ni zaustavila na poti do medalje. Skupno je Savate klub Domžale iz Italije odnesel kar tri zlate medalje in eno srebrno medaljo.

Ker se je tekmovanje zaradi velikega števila tekmovalcev zavleklo v pozne ure, smo se po tekmovanju vrnili v hotel in še enkrat prespali. Naslednje jutro pa smo si po uspešnem tekmovanju vzeli čas za sprostitev ter obiskali Genovski akvarij, ki velja za največjega v Evropi. Tam smo imeli priložnost videti kar preko petsto različnih živalskih vrst. Po ogledu nas je pot zopet vodila nazaj v Slovenijo v Domžale, kjer bomo na treningih v letu 2020 kmalu praznovali 15 let dela, ki ga je v Domžalah neutrudno vodil naš dolgoletni in prvi trener Luka Mljač.

Za vso podporo se zahvaljujemo Savate zvezi Slovenije, ki nam je tudi tokrat omogočila pot v Genovo in pridobivanje novih izkušenj na mednarodnem tekmovanju s čimer tudi sami dobimo dodatno motivacijo za treniranje. Zahvala tudi Občini Domžale za nenehno spodbudo naše športne aktivnosti.

V kolikor Vas zanima trening francoskega boksa v Savate klubu Domžale v okviru Savate zveze Slovenije, ste vabljeni na trening vsak torek in četrtek od 17:30 do 19:00 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale, dodatni selekcijski treningi in seminarji pa so možni tudi v Ljubljani. Vse informacije o naši dejavnosti dobite na Facebook in Instagram profilu ter spletni strani našega društva, pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana na telefonsko številko 041 545 109. Lep športni savate pozdrav – Salut!

Avtor: Savate klub Domžale; Foto: Savate klub Domžale/Bojan Rusjan

 

Tagi