Savate klub Domžale na svetovnem Savate prvenstvu v Bolgariji

Na nedavno zaključenim članskem svetovnim prvenstvom v Savatu, ki je potekalo v Bolgariji v mestu Plovdiv, je barve Slovenije zastopalo pet članov Savate kluba Domžale (SKD). Prvenstva so se udeležili štirje tekmovalci, in sicer Klavdija Strmšek v kategoriji do 56 kg, Eva Kolar v kategoriji do 65 kg, Andrej Breznik v kategoriji do 80 kg in Rok Topolovec v kategoriji nad 85 kg, Andraž Rojc prvič v vlogi pomočnik trenerja ter Bojan Rusjan v vlogi trenerja in ponovno vodja reprezentance.

Tekmovalci so prikazali izjemno borbenost in srčnost, ampak tokrat jim je zmanjkalo malo športne sreče, da bi se domov vrnili z medaljami. Evi Kolar in Roku Topolovcu se je polfinale izmuznilo le za las, ampak to je samo še večja motivacija za prihodnje prvenstvo, saj člani SKD-ja že močno trenirajo za prihajajoče borbe. Zahvalimo se lahko tudi glavnemu trenerju SKD-ja Bojanu Rusjanu za vse nasvete tekom prvenstva.

V SKD klubu smo končali akcijo zastonj treningov v mesecu oktobru. V tem času so novi začetniki prejeli zastonj rokavice in uradno klubsko majico. Vseeno vas SKD vabi, da se opogumite in se nam pridružite na za vas prvem Savate treningu.

Tekst in foto: Savate klub Domžale

Tagi