Savate klub Domžale na Croatia savate open in evropskem savate prvenstvu Italija-Genova 2019

27. in 28. septembra 2019, je v Varaždinu potekal že sedmi mednarodni turnir Croatia Savate Open, ki ga je organiziral Savate klub Fight Club Kovačić. V športni dvorani Varaždin so nastopili klubi iz štirih držav: Madžarske, Avstrije, Hrvaške in Slovenije. Prvi dan je potekal savate seminar, drugi dan pa je potekal mednarodni klubski savate turnir, na katerem je bilo prisotnih okoli 200 udeležencev.

Tekme se je udeležila štiri članska ekipa Savate kluba Domžale. Staš Podbevšek je v svojem drugem mednarodnem nastopu dokazal, da je odličen savate borec in ponovno osvojil zlato medaljo. Svojo prvo savate mednarodno tekmo sta z dobrimi občutki zaključila Gaja Napotnik s prvim mestom in Tim Zakrajšek z drugim mestom. Tokrat je Bojan Rusjan zamenjal trenerski stolček in kot tekmovalec dosegel drugo mesto. Vsi so pokazali odlični tehnično taktični del savate borilne veščine, ki jo že delijo z novimi člani Savate kluba Domžale. Z nami so bili tudi Športni klub Špica in Savate klub Gorenjska s svojimi odličnimi savate borci. Za vabilo in dobro organizacijo se zahvaljujemo organizatorju Siniši Kovačić s kluba Fight Club Kovačić.

Po uspešno zaključeni tekmi v Varaždinu, se je naš predsednik in trener Bojan Rusjan 10.-12. oktobra 2019, s slovensko savate reprezentanco udeležil evropskega članskega prvenstva v Italiji-Genova 2019 in se predstavil v vlogi mednarodnega savate sodnika pod okriljem Savate zveze Slovenije. Slovenski savate borci so se odlično borili z močno konkurenco in domov odnesli dve medalji.

EP Genova 2019.

Vse, ki vas zanima trening francoskega boksa v Savate klubu Domžale vabimo na treninge vsak torek, sredo in četrtek od 17:30 do 19:30 v mali telovadnici OŠ Venclja Perka Domžale. Skupaj bomo spoznavali nove tehnike, premagovali nove izzive in se zabavali s prijatelji.

Več informacij dobite na naši Facebook strani in Instagramu ter spletni strani našega društva. Pokličete pa lahko tudi predsednika kluba Bojana Rusjana (041 545 109).

Lep športni savate pozdrav – Salut!

Avtor in foto: Savate klub Domžale

 

Tagi