Samir Masimov nova okrepitev Domžal

Nogometni klub Domžale se je okrepil z Samirjem Masimovom, 20-letnim Rusom, ki ima tudi Azerbajdžanski potni list. Otrok moskovske Lokomotive je bil zadnji dve leti član Nefčija iz Bakuja, kjer je za prvo ekipo odigral 49 tekem in dosegel dva gola. Ima tudi mednarodne izkušnje, saj je osemkrat zaigral v kvalifikacijah za evropsko ligo.

169 centimetrov visoki krilni napadalec je bil član reprezentanc Azerbajdžana do 18 in 19 let, do danes pa je zbral tudi tri nastope za mlado izbrano vrsto države, kjer sta si nekaj let kruh služila Brazilec Juninho in argentinski Slovenec Lucas Mario Horvat. Prvi Rus in hkrati tudi Azerbajdžanec v najmočnejši slovenski ligi je z dvakratnimi slovenskimi prvaki podpisal triletno pogodbo: ''Samir je eden najboljših mladih igralcev Azerbajdžana in o njem je večkrat zelo resno razmišljal selektor Robert Prosinečki, s katerim smo se pred podpisom pogodbe tudi posvetovali. Za njim je težko obdobje v turbulentnih razmerah azerbejdžanskega nogometa in prepričani smo, da bo pri nas zadihal s polnimi pljuči ter pokazal svoje bogato nogometno znanje,'' je ob prestopu izjemno perspektivnega nogometaša zadovoljen športni direktor Matej Oražem, ki je še dodal: ''Gre za tip igralca, ki lahko na igrišču naredi razliko in to smo tudi iskali. Tehnično je odlično podkovan in višini primerno tudi zelo hiter ter spreten. Že na prvih treningih je pokazal, da ob pravem pristopu in trdem delu lahko postane pomemben člen naše ekipe.''

Masimov se je članskemu moštvo Domžal priključil v soboto v turški Antalyji. Na treningih je pokazal visoko raven tehničnega znanja, danes pa se bo prvič predstavil v rumenem dresu. Domžalčani se bodo ob 15:00 po slovenskem času pomerili z Levskim iz Sofie. Na preizkušnji sicer še naprej ostaja napadalec Fousseyni Cissé, saj rumeni še vedno iščejo okrepitev v konici napada: ''V napadu smo imeli obilo preglavic s poškodbami, ki jih počasi saniramo. Boj za mesto v začetni enajsterici je še vedno popolnoma odprt, tako za fante znotraj ekipe, kot za morebitno okrepitev v zadnjem trenutku. Kljub temu smo prepričani, da lahko igralci, ki so trenutno člani ekipe, odigrajo odlično, kar pa ne pomeni, da ne bomo pripeljali novega napadalca, v kolikor se pokaže prava možnost,'' je zaključil prvi kadrovik dvakratnih slovenskih prvakov. 

Avtor: Grega Krmavnar; Foto: Grega Krmavnar (NK Domžale)
Tagi