Šahovski turnir ob prazniku Občine Mengeš

Zmagal Dušan Zorko iz Kranja

Prizadevni organizatorji Šahovskega društva Mengeš-Trzin so tudi tokrat priredili šahovski turnir v počastitev praznika Občine Mengeš v pospešenem šahu, ki je potekal na Dobenu.

Na šahovskem turnirju je sodelovalo 25 ljubiteljev šaha, med njimi veliko najmlajših, zmagal pa je Kranjčan Dušan Zorko, član Prevodi Dvojka, ki je osvojil 7 točk iz devetih partij. Drugi je bil član Trzina Nesib Jukan, tretji pa Kranjčan Zlatko Jeraj, sicer član Jesenic, oba sta zbrala 6.5 točke. Na četrto mesto se je uvrstil Domžalčan Jože Skok s šestimi točkami, ki je bil tudi najboljši senior. Vsi omenjeni šahisti so mojstrski kandidati.

Najboljša ženska je bila mojstrica Pavla Košir na 10. mestu, najboljši domačin pa Franc Hribar, 11. mesto, sicer oče znanega šahista Bojana Hribarja, oba s petimi točkami. Vsi omenjeni so prejeli pokale. Drugi najboljši Domžalčan je bil Mirko Čokan na osmem mestu, zbral je pet točk. Med mladimi je bil najboljši Jan Ocepek, Mengeš-Trzin, na 12. mestu, drugi Domen Tisaj, Komenda, na 14., tretji pa Jakob Štruklec Vid, Mengeš -Trzin, na 16. mestu, vsi trije so prejeli medalje.

Vrstni red: Zorko 7, Jukan in Jeraj s po 6.5, Skok 6, Logar, Veskovič in Ribičič s po 5.5, Čokan, Jančigaj, Košir, Hribar, Jan Ocepek in Varga s po 5 itd. Za dobro organizacijo turnirja gre s pomočjo podpornikov še posebej zahvala predsedniku ŠD Mengeš-Trzin Marjanu Ocepku.

Avtor: Jože Skok; Foto: Šahovsko društvo Mengeš-Trzin
Tagi